Hyppää sisältöön

Hole-in-one päivän kohokohta – Kalle Samooja johtaa Scottish Openia

Kalle Samooja pelasi toisen puoliskon kuusi alla ja siirtyi tuloksella 64 Scottish Openin johtoon

Samooja teki holarin Renaissance Clubin 15:lla 134 metrin matkalta. Kierrostuloksella 64 hän jakaa johtopaikkaa.

Suomalaisilla oli Scottish Openissa vahva startti. Kalle Samooja johtaa kun aamupäivän pelaajat ovat loppusuoralla Rolex Series-sarjaan kuuluvaa 6,25 miljoonan euron kisaa. Samooja sai siivet selkäänsä sisääntulossa tehden neljä birkkua ja holarin. Ulosmenonkin hän selvisi ilman bogeja ja teki yhden birkun. Holari syntyi pitching wedgellä. 

Kalle kasasi komean lopun myötä kauden parhaan tuloksensa 64 (-7), joka oikeuttaa jaettuun johtopaikkaan yhdessä kauden suurimmista kisoista! Samooja ei ollut pelannut alle 70 lyönnin kierrosta sitten huhtikuun lopun, jolloin hän alitti sen Marokossa. 

Samooja puhui viime viikolla Irish Openissa heikkojen pelien myötä pienestä henkisestä lukosta kun peli ei kulkenut. Kenties avaava asia oli valmentaja Mika Piltzin matka Skotlantiin. Joitain taikatemppuja teenipäivinä on selkeästi tehty oikein kun Samooja kasasi huikean tuloksen. 

Scottish Openissa on seitsemän miljoonan dollarin lisäksi jaossa muhkeat seitsemän tuhatta pistettä RaceToDubai -listalle, jossa Samooja on ennen Skotlannin kisaa huolestuttavasti vajonnut sijalle 127. Sijoittuminen Skotlannissa edes 20 parhaan joukkoon nostaisi Kallen kirkkaasti sisään 110 parhaan joukkoon. 

Jos peli jatkaa kulkemistaan, voi Kalle taistella jopa paikasta The Open Championshipiin, jonne on kolme kutsua jaossa Skotlannista niille pelaajille kenellä sitä ei vielä ole – voitosta puhumattakaan! 

Vahva oli myös Mikko Korhosen esitys, hän loisti ulosmenossa ( 10-18), jolla teki neljä birkkua. Sisääntulossa kolmen birkun lisäksi korttiin merkittiin kaksi bogia. Korhosen päivän kruunu oli suoraan bunkkerista sisään mennyt, birkun tuottanut toinen lyönti kentän yhdeksiköllä joka oli Korhosen viimeinen. Ennen sitä Korhonen otti kolme puttia toiseksi viimeisellä. 

Korhonen on valitellut, että links-kentillä peli ei ole sujunut, mutta kenraaliharjoitus ensi viikon Openia varten saattaa muodostua paremmaksi kuin mies itsekään uskalsi uskoa.

Tapio Pulkkanen (-1/10) ja Kim Koivu (E/5) eivät vielä ole yltyneet parhaaseen birdie-vireeseen. Skotlannin tyynessä kelissä tulostaso on ollut murhaava, sillä peräti 136 pelaajaa on tuloksessa par tai parempi. 

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Etsi luettavaa