Hyppää sisältöön

Hirsalan toimitusjohtajan ensimmäinen kausi: ”Työn monipuolisuus on yllättänyt”

Essi Liljemarkin työsuhde-etuihin lukeutuu  työhuoneen parveke

Essi Liljemarkin johtama golfkeskus on kasvattanut pelaajamääriään ja siirtyy kaudella 2020 markkinaehtoiseen toimintamalliin.

Hirsalassa näyttää kentän ja palveluiden osalta syyskuun toisella puoliskolla erittäin hyvältä. Väylät ja etenkin viheriöt ovat olleet hienossa kunnossa läpi kauden. 

Stimp-mittauksella Hirsalassa putataan viheriöillä joiden nopeus, 10,5-11 jalkaa, on Suomessa vauhdikkaimmasta päästä. 

” Ruohoa ojennetaan, sitä harjataan pystyyn, joka antaa pallolle mahdollisuuden pyöriä tehokkaasti, vaikka leikkuukorkeus ei ole normaalia alhaisempi. Olemme saaneet viheriöiden pinnan aiempaa kovemmaksi”, taustoittaa kolmatta vuotta kenttämestarina toimiva Janne Lehto.

Viheriöiden pintaa on Lehdon johdolla kovennettu aiemmasta, joka on parantanut niiiden putattavuutta ja lisännyt nopeutta

Viheriöiden pintaa on Lehdon johdolla kovennettu aiemmasta, joka on parantanut niiiden putattavuutta ja lisännyt nopeutta

Teemu Tyry

Edelliskaudella Hirsalassa pelattiin marraskuun 18. päivään asti. Syksyn keleistä Lehdolla ei ole kristallipalloa kauden pituutta koskevan ennustuksen tueksi, mutta viheriöiden nopeuden hän vakuuttaa pysyvän nykyisessä tasossa siihen asti, kunnes kenttä ja viheriöt suljetaan.

Uutta ilmettä kenttään on saatu myös bunkkerien muotoiluilla ja niiden tyylikkäillä, links-kentiltä tutuilla reunustuksilla, joihin on käytetty tekonurmea.

Kenttä on Hirsalan kruunun jalokivi

Essi Liljemark otti Hirsalasssa vetovastuun vuodenvaihteessa. Kiinteistöalalla ja asianajajana pitkään työkennellyt juristi on pelannut golfia vuodesta 2006. Aiempi kotiseura oli sijaintinsa johdosta Vihti Golf.

”Hirsalan työpaikkailmoitus kiinnitti huomioni.Tunne siitä, että halusin tehdä työtä itselleni uudella alalla vahvistui ja hain paikkaa”, Liljemark kertoi GoGolfille antamassaan haastattelussa toukokuun puolivälissä.

Reilut neljä kuukautta myöhemmin hän listaa kaudesta paljon positiivista Hirsalan osalta sekä omasta tuntemuksistaan.

Kolmekerroksinnen klubitalo tarjoaa Hirsalassa puitteet huomattavasti aiempaa suuremmalle kävijämäärälle.

Kolmekerroksinnen klubitalo tarjoaa Hirsalassa puitteet huomattavasti aiempaa suuremmalle kävijämäärälle.

Teemu Tyry

”Golfkeskuksen toimintamallit ovat moninaisempia kuin oletin. On ollut avartavaa havaita, kuinka monista osasista palveluketju muodostuu, ja millaista palapeliä esimerkiksi töiden ajoittamiset kentällä ovat.”

”Pelaajana ja asiakkaana kokonaisuuden rakentumisen haasteet eivät hahmotu. Olen oppinut nauttimaan tästä työstä, jossa saa olla ilahduttavan paljon vuorovaikutuksessa paitsi ammattitaitoisen henkilökunnan, myös pelaajien kanssa”, Liljemark summaa.

Kentän, harjoitusalueiden ja muiden puitteiden kunnon osalta Hirsala  on ollut koko olemassaolonsa ajan (2006-) Suomessa ykkösketjua.

”Ensimmäinen vuosi on kyllä vahvistanut sitä käsitystä, kuinka oleellinen asia etenkin kentän kunto omien ja vieraspelaajien mielissä on.”

Pelaajamäärät ennätysluvuissa

Hirsalassa tehtiin viime vuonna historiallinen päätös, että yhtiö siirtyy täysin markkinaehtoiseen toimintamalliin. Osakkeen omistaminen ja pelaaminen erotettiin toisistaan eikä osakkailta enää kuluvalla kaudella ole peritty lainkaan vuosivastikkeita. Vastaisuudessa osakkaat hankkivat haluamansa pelituotteet osakeyhtiöltä ostamalla kuten vieraspelaajatkin.   

Monen muun kentän tavoin myös Hirsala markkinoi jo seuraavan kauden pelioikeutta, johon sisältyy jäsenyys kaudelle 2019 sekä bonuksena pelioikeus kauden 2019 loppuun asti, yhteishintaan 850 euroa.

”Tuomme markkinoille myös tarkemmin eri asiakasryhmille suunnattuja pelipaketteja, joista informoimme myöhemmin.” 

Kierrosmäärissä Hirsalassa ollaan edellä entisiä ennätyslukuja, 20 000 kierroksen raja rikkoutunee ensimmäistä kertaa.

”Erityisen ilahtuneita olemme siitä, kuinka paljon meillä on vieraillut aivan uusia pelaajia omien lisäksi. Kierrosmäärän kasvu on noin 15 prosentin luokkaa, uusien kasvojen määrän kasvu 20 prosenttia”, Liljemark jatkaa.

18:n väylä on muuttunut edukseen

Avautuessaan vuonna 2006 oli hyväkuntoisen kentän ja viheriöiden sekä valtavan kokoisen klubitalon osalta hyvinkin kiinnostava kokonaisuus osakkuutta tai jäsenyyttä hakeville pelaajille.

Haasteeksi pelattavuuden kannalta muodostui ensimmäisten vuosien aikana kentän rajoittuminen vaikeamaastoisiin reuna-alueisiin, jotka söivät palloja ja venyttivät kierrosten kestoja. 

Vuosien kuluessa näitä on ponnekkaasti raivattu ja siistitty, tiiauspaikoilta ja väyliltä avautuvat maisemat ovat parantuneet merkittävästi.

Viheriöiden muotoilut ovat monin kohdin vahvoja, ne mittaavat pelaajien osaamista keskimääräistä enemmän ja puttien määrä on niiden loistavasta kunnosta huolimatta tavanomaista suurempi lähes kaikilla pelaajilla.

Hirsalan viheriöistä seitsemäs on muotonsa osalta melkoinen ”monsteri”, j oka syystäkin herättää kunnioitusta, keskustelua ja saa myös arvostelua osakseen. Seiska kannattaa ottaa haasteena ja viidennnen viheriöltä kuudennen tiille kävellessä vilkaisu viheriölle sekä lipunpaikkaan ja sen ympäristöön auttaa pelistrategian suunnittelussa.

Kierroksen kaksi viimeistä reikää mittaavat pelaajan osaamista isolla kädellä. 17:s on kaikentasoisille pelaajille yksi Suomen vaikeimmista, silti erittäin hyvä ja reilu testi.

18:s muutettiin elokuussa par-viitoseksi, joka paransi maisemaa ja pelattavuutta. Toinen lyönti lyödään edelleenkin sokkona, mutta kummun ylittäminen oikeaan suuntaan jättää nyt makoisan kolmannen lyönnin hienosti muotoillulle viheriölle.

Hirsalaa voi varauksetta suositella syksyn pelikohteeksi etenkin viheriöiden osalta. Ravintola Spoon on kolmantena kautenaan saanut golfarien lisäksi entistä enemmän asiakkaita lähialueen firmoista ja kesäasukkaista. 

Tarjolla on lista-annoksia, joista hampurilaisvalikoima on todella korkeatasoinen ja monipuolinen. 

Kentän kotisivut: Hirsala Golf

Etsi luettavaa