Hyppää sisältöön

Himos on lähellä –  hulppeat maisemat ja tasokkaat majoituspalvelut vetävät golfareita Jämsään

Himos Golfin ykköstiiltä avautuu paitsi kutsuva ja selkeä näkymä väylälle
Minkä kentän maisema? Kuten kolmella muulla kysymyksen 1 vaihtoehdolla, kuvassa olevalla kentällä vieraspelaajien määrä on varsin suuri.

Himos on nostanut hurjasti profiiliaan golfkeskuksessa tehtyjen parannustöiden ja huippukuntonsa ansiosta.Golf+majoituspakettien tarjoana Himos on jo varteenotettava bongauskohde.

Himos tunnettiin pitkään Suomessa lähinnä tasokkaana laskettelukeskuksena, jolla on erinomainen sijanti Jyväskylän eteläpuolella. Vapaa-ajan palvelujen tarjonta Himoksella on monipuolistunut kovaa vauhtia, laskettelukeskuksesta on kehittynyt ympärivuotinen lomakeskukus, jossa myös yhdistykset ja  yritykset järjestävät kokouksiaan sekä Tyky-päiviään.

Ensimmäisellä reiällä  avautuu hulppean näkymän lisäksi mahdollisuus lyödä mittava avaus  alamäkeen leveälle väylälle. Malllina Iiro Leppämäki.

Ensimmäisellä reiällä avautuu hulppean näkymän lisäksi mahdollisuus lyödä mittava avaus alamäkeen leveälle väylälle. Malllina Iiro Leppämäki.

Teemu Tyry

Himos on suurista kotimaisista lomakeskuksista ainutlaatuinen käyttöasteensa johdosta, joka on  kesä-ja talvikaudella käytännössä yhtä suuri. Tämä luo mahdollisuuden entisestään kehittää palveluja ja monipuolistaa asiakasryhmiä

Golf+majoituspakettien myynti kasvanut moninkertaiseksi

”Keskeinen sijainti on yksi kilpailueduistamme, kesällä meillä on golfin lisäksi vetovoimatekijöinä monipuoliset harrastusmahdollisuudet, sekä erityisesti tasokas loma-asuntojen tarjonta luonnon keskellä”, kertoo Himos Lomat-yhtiöiden toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju.

Himos Lomat on myyntiyhtiö, joka loma-asuntojen vuokraamisen lisäksi myy alueen muita palveluita yksityisasiakkalle sekä yrityksille

Himoksella on kymmenittäin fantastisella paikalla kenttään ja / tai rinteisiin päin näköaloja tarjoavia loma-asuntoja. Kuva neljännen viheriöltä

Himoksella on kymmenittäin fantastisella paikalla kenttään ja / tai rinteisiin päin näköaloja tarjoavia loma-asuntoja. Kuva neljännen viheriöltä

Himos Golf

Tasokkaita mökkejä sekä loma-asuntoja Himoksella on yli 600, majoitustilaa runsaalle lähes 5 000 hengelle.

”Selkeä trendi kesäkauden ja golfareiden osalta on kysynnän kasvun suuntautuminen tilaviin, yli kymmenen hengen tasokkaisiin asuntoihin sekä niihin, joissa on poreallas. Nämävarataan lähes aina ensin. Ryhmät, kaveriporukat ja yritykset haluavat huipputasoista majoitusta vapaa-ajallaan.”

”Palveluihimme kuuluuvat tämän lisäksi muun muassa golfin ja vapaa-ajan palveluiden räätälöinti, sekä catering-, ravintola-  ja  kokouspalveluiden järjestäminen”, Mäntyharju painottaa.

Himoksella oli valtavat odotukset majoituspalveluiden  kasvun suhteen golfkentän avauduttua vuonnna 2013. 

”Tie oli tältä osin kuitenkin  hyvin kivikkoinen ensimmäisten vuosien aikana. Tunnettuisuutemme golfkohteena oli alhainen. Tilanne on muuttunut  nyt aivan toiseksi. Edellisellä ja nimenomaan kuluvalla kaudella golfpakettien osalta ovat kasvaneet moninkertaisiksi aiempiin vuosiiin verrattuna.”

Tiina Mäntyharju on työskennellyt matkailualalla  koko aikuisikänsä, Himoksella viimeiset 11 vuotta.

Tiina Mäntyharju on työskennellyt matkailualalla koko aikuisikänsä, Himoksella viimeiset 11 vuotta.

Teemu Tyry

”Positiiviset asiakaskokemukset Himoksesta, viidakkorumpu, sekä kentän parantunut kunto ovat nyt puolellamme. Odotukset kuluvan ja seuraavien kausien osalta ovat korkealla”, Mäntyharju perustelee vahvoin argumentein.

Maisemat ja viheriöiden kunto ilonaiheina

Himos Golf on ollut tällä ja ja edelliskaudella erinomaisessa kunnossa. Juhannuksen jälkeisellä viikolla väylät ja viheriöt olivat lähes virheettömiä. Laskettelurinteiden kupeessa sijaitsevalla kentällä on muotoja, korkeuserojakin, mutta se menee normikuntoiselle selkeästi käveltävien kenttien sarjaan.

Himoksen kuudes viheriön takaa. Selkeä "straight forward"-väylä, jossa hyvin muotoiltu viheriö on hieman nostettu

Himoksen kuudes viheriön takaa. Selkeä ”straight forward”-väylä, jossa hyvin muotoiltu viheriö on hieman nostettu

Teemu Tyry

Positiivinen yllätys ensikertalaiselle on kenttäalueen laajuus. Tilaa ja ”happea” on ilahduttavan paljon. 

Kun Himos Golf  avattiin 2013, se sai paljon kritiikkiä keskeneräisyydestään sekä hoitamattomista reuna-alueistaan.  Mikäli muistikuvat Himokselta ovat kauempaa kuin kaudelta 2019, ne kannattaa updeitata mahdollisimman pian. Suurin osa tauon jälkeen palanneista on yllättynyt erittäin positiivisesti. Himoksella on tehty paljon hyvää työtä näiden korjaamiseksi, sekä väylien ja erityisesti viheriöiden kunnon kehittämiseksi.

Jari Koivusalon suunnittelemaa 18-reiän kokonaisuutta on myös lyhennetty ja helpotettu tiiauspaikkojen muutoksilla, jotka ovat tehneet pelilinjoista selkeämpiä.

Viheriöiden kokoa on vuosien varrella kasvatettu, jolla niiden muotoja on saatu kehitettyä.

”Olemme hyvällä polulla kentän kehittämisen osalta, joka on jatkuva prosessi. Kentän hoidon ja pelattavuuden kehittäminen on kuin avoin värityskirja”, määrittää kenttämestariksi heinäkuun alussa nimitetty Eero Huttunen.

Kentän mäkisilla osuuksilla on edelleen joitakin sokkolyöntejä jotka saavat ennen lyöntiä sukat pyörimään jaloissa. Tilaa kumpujen takana on kuitenkin riittävästi, pallojen etsimiseen Himoksella ei kulu aikaa normikenttää enempää.

Eero Huttusella ja Markus Lahtisella on kunnianhimoisia suunnitelmia Himos Golfin kunnon kehittämisestä edelleen ja pelattavauuden parantamissesta

Eero Huttusella ja Markus Lahtisella on kunnianhimoisia suunnitelmia Himos Golfin kunnon kehittämisestä edelleen ja pelattavauuden parantamissesta

Teemu Tyry

viisi par-viitosta ovat selkeitä ja tilavia avausten, jatkolyöntien sekä lähestymisten osalta. Pelattavuudeltaan ja maisemiltaan parhaan reiän tittelistä kilpailevat tyylikkään par-kolmosen (4:s) kanssa  14:s ja 18:s, joiile horisontissa näkyvä rinnemaisema luo lisää tunnelmaa. Mieleenpainuvia näkymiä avautuu moneen otteeseen kierroksen aikana.

Kokonaisuus on varsin toimiva, väylät jäävät toisistaan poikkeavina mieleen. Himos Golfia voi varauksetta suositella myös vähemmän osaavalle.

Ennätyksellinen kausi pelimäärissä

Himos Golfin koko osakekanta on Himos Lomat ja Himos Golfinin omistavan Tobermore Oy:n hallussa.  

Pelaajista noin neljäsosa vuokraa kausipelioikeuden, valtasosa pelaa green feellä.

”Meillä on hyvä puhti päällä. Omat jäsenet ovat erittäin iloisia kentän kehittymisestä, Golfliiton Pelaaja ensin-kyselyssä olimme edelliskaudella kärkikuusikossa omia pisteitään parantaneiden kenttien kisassa”, Himos Golfin toiminnanjohtaja Markus Lahtinen listaa ilonaiheita.

Uudessa, jo käyttöönotetussa klubitalossa tehtiin kesäkuun lopulla viimeistelytöitä. Lähipelialueet ovat kooltaan pienet, mutta kutsuvan oloiset. Rangella kelluvia palloja lyödään veteen, joka kokemuksena on tavanomaisesta poikkeva ja kiehtova.

Suomessa on golfkenttien yhteydessä kaksi  Vesirangea, Himoksella ja Lappeenrannan vanhalla yhdeksänreikälisellä.

Suomessa on golfkenttien yhteydessä kaksi Vesirangea, Himoksella ja Lappeenrannan vanhalla yhdeksänreikälisellä.

Teemu Tyry

Edelliskaudella kierrosmäärä oli reilut 10 000,  tämän vuoden aikana pelimäärät lupailevat reilulla marginaalilla uutta ennätystä. Kentän ja palveluiden kehittyessä  Himoksella on edellytykset kehittyä merkittäväksi golfkeskukseksi tulevien vuosien aikana.

”Himos sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla. Etelä-Suomen suurista taajamista tänne on hyvät yhteydet. Perheet,kaveriporukat ja yhteisöjen tilaisuudet ovat päällimmäistä kohderyhmäämme. Pelimatka tai oma turnaus parin vuorokauden luksusmajoitukseen  Himoksella on golfarille laatuaikaa parhaimmillaan”, Markus Lahtinen mainostaa.

himosgolf.fi

himoslomat.fi

   

Etsi luettavaa