Hyppää sisältöön

Himos Golf on selättänyt kenttähaasteensa

Himos Golf on nyt paremmassa kunnossa kuin pitkään aikaan. Reikä numero kolme pitkä par 5 ylämäkeen. Avausta suorittaa Himoksen PGA pro Jussi Räihä.

Himoksella tehtiin viime syksynä iso työ kentän kunnon eteen. Uusi klubitalo aukeaa kesäkuun loppuun mennessä.

VIIME SYKSYNÄ Jämsässä sijaitsevalla Himos Golfin kentällä tehtiin pitkää päivää kuukauden ajan. Vuonna 2013 avattu kenttä oli kärsinyt muutamana kesänä märkyydestä, mikä vaikutti viime kesänä myös griinien kuntoon. Nyt asia haluttiin korjata.

Ongelmat aiheutuivat pitkälti siitä, että lumen sulamisvedet jäivät lillumaan tiettyihin osiin kenttään, eikä ruoho lähtenyt kasvamaan niissä paikoissa kunnolla.

”Pahimmat griinit ja väylät salaojitettiin. Kaikkiaan vedimme salaojaputkea kaksi kilometriä”, kertoo Himos Golfin toiminnanjohtaja Markus Lahtinen.

Työt tehtiin pääosin oman henkilökunnan voimin, ja Lahtinen oli itsekin mukana lapiohommissa. Muutaman työkoneen kenttä joutui vuokraamaan ulkopuolisilta kaivuu-urakkaa varten.

”Itse asiassa se oli ihan virkistävää olla auttamassa, kun töitä sai tehdä käsillään”, Lahtinen sanoo.

Töitä tehtiin kuukauden ajan iltaisin niin pitkään kuin valoa riitti. Iltaisin siksi, että pelaajat saivat pelata päivällä rauhassa.

Lahtisen mukaan kenttä on nyt pääosin hyvässä kunnossa. Kahden viime vuonna pahasti osumaa ottaneen viheriön kanssa on vielä ongelmia, mutta esimerkiksi väylät eivät ole Lahtisen mukaan olleet koskaan näin hyvässä iskussa, vaikka kärsivät tällä hetkellä hieman kuivuudesta.

”Hyvä talvi on tietysti myös auttanut meitä”, Lahtinen kiittelee.


Mainos: Himos Golfin Guide-tarjous – koko lähtö neljälle pelaajaalle arkisin 99 €


Himoksen kolmastoista on par 3, jossa avausta haastaa vesieste.

Himoksen kolmastoista on par 3, jossa avausta haastaa vesieste.

Himos Golf

TOINEN MERKITTÄVÄ parannus täksi kaudeksi on pian avautuva klubitalo. Sen pitäisi valmistua ykköstiin ja rangen viereen kesäkuun loppuun mennessä. Aiemmin caddiemasterin palvelut ovat toimineet muutaman sadan metrin päässä rinneravintolassa.

”Saamme nyt kaikki perustarpeet, kuten vesipisteen ja sisävessat, ykköstiin välittömään läheisyyteen. Niitä ei ole aikaisemmin ollut lähtöpaikalla”, Lahtinen sanoo.

Wc- ja pukeutumistilojen lisäksi klubille tulee pieni kahvio, joka toimii samalla caddiemasterin tiskinä. Klubin sisätilat ovat kooltaan 90 neliötä. Sitä täydentää suuri terassialue. Kompaktin klubirakennuksen runkona toimivat kontit, jotka toimivat aiemmin Rovaniemellä autokaupan toimistona. Lahtisen mukaan rakentamalla klubin konteista kenttä säästi enemmän aikaa kuin rahaa. Harkinnassa oli myös hirrestä valmistetun klubitalon rakentaminen.

”Saamme sen huomattavasti nopeammin käyttöön kuin, että olisimme ruvenneet rakentamaan kiinteästi omaa klubia. Rekat toivat kontit pihaan toukokuun puolivälissä eli reilussa kuukaudessa pitäisi tulla valmista”, Lahtinen sanoo.

Haastatteluhetkellä Himoksella valmistaudutaan pian alkavaan festarikauteen. Massatapahtumat näkyvät myös golfkentällä, sillä niiden yhteydessä järjestetään usein myös golfkilpailuja. GoGolfin pääyhteistyökenttänä Himoksella nähdään myös GoGolfin tapahtumia. Esimerkiksi heinäkuun 13. päivänä järjestetään GoGolf After Work -tapahtuma ja heti seuraavana päivän GoGolfin Guide Tourin kilpailu.

Etsi luettavaa