Hyppää sisältöön

Hill Side Golfin toiminta jatkuu paikallisin voimin: ”Teemme tämän rakkaudesta vihtiläiseen golfiin”

Vihdissä sijaitseva Hill Side Golf aukesi vuonna 2005.

Vihtiläisten golfarien ryhmittymä ja Hill Side Golf & Country Clubin konkurssipesä ovat tehneet hoitosopimuksen kentästä ensi kaudelle. Konkurssipesä yrittää löytää kentälle edelleen ostajan.

Vihdin Jokikunnassa sijaitsevan Hill Side Golfin tarina saa jatkoa. Konkurssipesä, jossa suurinta valtaa käyttää Handelsbanken, on tehnyt hoitosopimuksen vihtiläisistä golfaajista koostuvat ryhmittymän kanssa.

Asiasta kertoi GoGolfille Jyrki Nykänen, joka on tässä vaiheessa ryhmittymän keulahahmo. Nykänen on Hill Side Golfin pitkäaikainen jäsen ja ry:n entinen puheenjohtaja. Hän kuuluu myös Suomen Golfliiton hallitukseen.

”Teemme tämän rakkaudesta vihtiläiseen golfiin ja erityisesti Hill Side Golfiin. Tarkoituksenamme on turvata se, että Hill Sidessa pelataan golfia tulevina kesänä. Tästä hyötyvät myös Vihdin kunta ja sen asukkaat”, Nykänen sanoo.

Nykäsen mukaan konkurssipesä oli aloitteellinen asiassa. Hoitosopimus käsittää kauden 2019. Lisäksi sopimuksessa on jatko-optio.

”Tämä lähti konkurssipesän pyynnöstä. Haluttiin vaihtoehtoinen ratkaisu sille, miten golfkenttä pysyy kunnossa, jos kentälle ei löydy ostajaa. Keskustelimme asiasta muutaman aktiivihenkilön kanssa, ja tämä on meidän tapamme kantaa vastuu siitä, että olemme saaneet pelata Hill Side Golfissa 13 vuotta.

Konkurssipesän ensisijainen tavoite on ollut myydä kenttä, mutta tässä vaiheessa ostajia ei ole ilmaantunut. Tekemällä sopimuksen aikaisin talvella vihtiläisryhmittymän kanssa golfkentän tulevaisuus on turvatumpi, kun erilaisia pelipaketteja päästään myymään hyvissä ajoin.

Nykänen kertoi, että ryhmittymään kuuluu kuudesta seitsemään henkilöä. Ryhmittymä perustaa kentän operoimista varten osakeyhtiön.

”Haluamme toimia mahdollisimman läpinäkyvästi, mutta hirveästi emme lähde tässä vaiheessa tiedottamaan. Ensi viikolla järjesteämme lehdistötilaisuuden, kun olemme saaneet kaikki paperit valmiiksi. Tämä on nyt vain ensimmäinen signaali siitä, että golfin pelaaminen jatkuu Vihdissä”, Nykänen lupasi.

Lehdistötilaisuudessa julkaistaan muiden ryhmään kuuluvien nimet sekä erilaisia pelipaketteja ja peliohjesäännöt.

Vaikka konkurssipesä on tehnyt nyt sopimuksen kentän vuokraamisesta, se pyrkii edelleen myymän kentän. Nykäsen mukaan pelipaketin ostajille tämä ei sisällä riskiä, sillä ostajan löytyessä tämän on konkurssipesän ja ryhmittymän tekemän sopimuksen mukaan vastattava siitä, että ryhmittymältä esimerkiksi kausikortin ostanut saa jatkaa pelaamista kentällä kauden loppuun saakka.

Hill Side Golf hakeutui konkurssiin aiemmin tammikuussa, kun yhtiökokouksen jatkokokouksessa osakeyhtiölle ei löytynyt uutta hallitusta.

 

Etsi luettavaa