Hyppää sisältöön

Hopeaan Suomen ankkuroineella hiihtosensaatiolla on erikoinen esikuva talviurheilijaksi – Niko Anttola pärjäsi juniorina myös golfissa

Niko Anttola, 20, edustaa Suomea ensimmäisissä aikuisten MM-kisoissaan Planicassa. KUVA: GETTY IMAGES

Niko Anttolan ihailema henkilö ei ole Björn Dahlien, Mika Myllylän tai Petter Northugin kaltainen hiihtäjäsuuruus, vaan maailman kaikkien aikojen paras golfari.

Miesten viestijoukkueen tänään hopealle ankkuroinut Niko Anttila ihailee eniten elossa olevista ihmisistä golflegenda Tiger Woodsia. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari paljasti tämän aiemmin tällä viikolla hiihdetyn 15 kilometrin vapaan kilpailun yhteydessä.

Hiihtoniilo paljastui lyhyessä haastattelussa innokkaaksi golfariksi. Kun häneltä kysyttiin asiaa, jonka harva hänestä tietää, Anttola kertoi vastaukseksi tehneensä eaglen Katinkullan golfkentän 17. reiälle. Katinkullan Nuas-kentän toiseksi viimeinen reikä on klubitiiltä 440 metriä pitkä par 5.

Nuoreksi mieheksi Anttolalla on vankka golftausta. Helsingin Sanomien haastattelussa vuosi sitten Anttola kertoi pelanneensa kilpaa 15-vuotiaaksi saakka. Parhaaksi saavutukseksi hänellä jäi Tampereella pelatun Tsemppitourin finaalin voitto tuloksin 75 ja 77. Anttola oli tuolloin 12-vuotias. Anttolan tasoitus on ollut parhaimmillaan viiden kuuden luokkaa.

Tämänpäiväisen viestin jälkeisessa haastattelussa Anttola myönsi jännittäneensä ”ihan helvetisti” ja miksei olisi ollut, sillä onhan 20-vuotiaalle ankkuriosuus arvokisaviestissä kova paikka. Ehkäpä kilpagolftaustasta saattoi olla hiihtosensaatiolle tiukassa paikassa apua, sillä menestyminen turnauksissa edellyttää kovaa henkistä kanttia.

Joka tapauksessa Anttola takasi tasaisen vahvalla hiihdollaan Suomelle ensimmäisen mitalin 14 vuoteen. Anttola oli kuusivuotias, kun Suomen joukkue pääsi nousemaan palkintokorokkeelle MM-tasolla miesten viestissä.

Vaikka kilpamielessä harrastus on jäänyt, hän kertoo edelleen pelaavansa omaksi ilokseen. Hiihtoa hän harrastaa sitäkin vakavammain, ja häntä pidetään potentiaalisena tulevaisuuden mitalihiihtäjänä aikuisten arvokisoissa – myös henkilökohtaisessa sarjoissa.

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

Entisistä huippuhiihtäjistä myös Jari Isometsä ja Anssi Pentsinen tunnetaan innokkaina golfin harrastajina. Isometsän Eetu-poika on ammattilaisgolfari, joka satsaa tätä nykyä myös hiihtoon ja pärjää kohtalaisesti kansallisella tasolla.

Viime sunnuntaina Finlandia-hiihdon vapaan hiihtotavan sarjassa Eetu Isometsä sijoittui 18:nneksi noin vartin voittajalle jääneenä. Matka tänä vuonna oli 58 kilometriä ja aikaa Isometsällä kului 2.40,59.

Etsi luettavaa