Hyppää sisältöön

Hietala komeasti toiseen vaiheeseen – lopussa oli varaa hieman ”tötöillä”

Alex Hietala pelasi kaksi hyvää kierrosta putkeen.

Alex Hietalan ketsuppipullo aukesi eilen. Hän töräytti 36 reikään peräti 14 birdieä ja eteni jatkoon Itävallan Ebreichsdorfissa pidetyssä European Tourin ykkösvaiheen karsintakilpailussa.

Alex Hietala on edennyt komeasti European Tourin karsintojen toiseen vaiheeseen. Nuori amatööri pelasi yhteistuloksen -13 (70-74-64-68), mikä riittää tässä vaiheessa viidenteen sijaan, kun parisenkymmentä parasta pelaajaa läpäisee Itävallassa karsintaseulan.

Kullo Golfin ylpeyden voi ohittaa tuloslistalla käytännössä enää muutama kierroksella edelleen olevaa pelaaja, joten Hietala voi alkaa miettiä jo rauhassa pelitaktiikkaa toiseen vaiheeseen.

Hietala loi itselleen saumat jatkopaikkaan pelaamalla perjaintaina huipputuloksen 64. Tänään hän jatkoi siitä, mihin eilen jäi pelaten 15 ensimmäistä reikää kuusi alle parin.

”Koko viikko oli ihan hyvää settiä. Kaksi vikaa kierrosta oli terävämpiä kaikin puolin, ja tulos tuli aika itsestään”, Hietala viestitti Itävallasta.

”Putterin kanssa oltiin yhteysymmärryksessä, etenkin eilen. Olin käytännössä koko päivän nurkilla ja jokunen putti aina putoaa. Tänään aika samanlaista, mutta ei niin montaa uponnut.”

Vaikka hän ”tötöili” loppuun pari bogia (reiät 16 ja 18), ei jatkopaikka ollut kuitenkaan uhattuna.

”Ei paljoa painanut bogit. Onhan se aina parempi jättää tekemättä. Kuitenkin tilanne oli se, että aika varma olo oli jatkoon menosta”, Hietala viestitti.

Päätöskierrokselle ylsi Hietalan lisäksi myös toinen suomalainen, Ossi Mikkola, jonka neljäs kierros oli erikoinen. Hän teki parien lisäksi viisi birdieä ja kaksi triplaa, joten tulokseksi muodostui tänään +1 ja yhteistulokseksi -1. Se ei riitä jatkoon. Mikkolan sijoitus kisassa on tässä vaiheessa 53:s, mutta se voi hieman muuttua, kun kaikki pelaajat ehtivät maaliin.

Ykkösvaiheen karsintoja on jäljellä vielä neljä kilpailua. Suomesta niihin osallistuu neljä pelaajaa: Peter Erofejeff, Kalle Sneck, Simo Haavisto ja Toffe Juslin.

Hietalan lisäksi ykkösvaiheesta ovat edenneet jatkoon Lauri Ruuska, Juuso Kahlos ja Linus Väisänen. Ruuska voitti karsintakisan Saksan Fleesenseessä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa