Hyppää sisältöön

Hidasta peliä vastaan: #getonwithit

Golf vie paljon aikaa, mikä karkottaa harrastajia ja nostaa kynnystä pelin aloittamiseksi. Siksi asian eteen pitää tehdä jotain.

Liian pitkät kierrokset riepovat kaikkia pelaajia. Viime vuosina on käynnistetty erilaisia kampanjoita pelinopeuden nostamiseksi. The Pace Project on uusin avaus tällä sektorilla. Mukaan on valjastettu sekä sosiaalinen media että teknologia.

Pelkkiin puheisiin kyllästyneet Ryan Curtis, Ben Hacker ja Sean McDonnell päättivät yhdistää voimansa ja aloittaa The Pace Project -kampanjan nyt uuden golfkauden alussa. Curtis, joka ylläpitää GCW-nettisivustoa ja #GCW-sometilejä, tunnistaa golfyhteisön paineen.

– Olemme keränneet todella ison porukan yhteen, sillä vanhat golfpäättäjät eivät saa mitään aikaiseksi ja jengillä alkaa olla mitta täynnä. Golf tarvitsee muutoksen – ja sen on tultava tavallisista pelaajista lähtien. Me tuemme täysin tätä mahtavaa kampanjaa. Golfarit tuntevat hitaan pelin ongelman hyvin, ja me aiomme vihdoinkin tehdä jotain asian suhteen, sanoo Curtis.

Englantilainen GCW on tunnettu räväköistä mielipiteistä, aktiivisesta some-kommentoinnista ja tavallisista golfuutisoinnista poikkeavasta tyylistä. Taustalla on golfiin intohimoisesti suhtautuvien nuorten joukko, joka haluaa saada aikaan muutoksen.

The Pace Project #GetOnWithIt from Ben Hacker on Vimeo.

 

The Pace Projectin #Getonwithit-hashtag kerää somekanaviin huomioita ja todistuksia hitaasta sekä myös nopeasta pelistä. Tarkoitus on nostaa esiin hyviä ja huonoja kokemuksia eri puolilta maailmaa. Myöhemmässä vaiheessa on tulossa myös vinkkejä siitä, miten jokainen voi nopeuttaa pelivauhtiaan.

Projektin tukija, ISM-manageritoimiston johtaja Chubby Chandler (mm. Lee Westwoodin, Danny Willettin ja Louis Oosthuizenin manageri), toteaa The Pace Projectin olevan juuri sitä, mitä golf tarvitsee.

– En ylläty, että nuoret ottavat aloitteen käsiinsä. Kampanjan taustalla olevat kolme jannua muuttavat golfia ja tuovat raikkaan tuulahduksen. Tuemme heitä täysin ja niin pitäisi teidänkin! Chandler kehottaa.

Teknologia avuksi

Lisää sosiaalisen median vääntömomenttia kampanjaan tuo Pin Seekerz -applikaatio, josta löytyy kampanjaan osallistujen välinen ajantasainen tulostaulukko. Pin Seekerzin luojalle Ben Hackerille oli luonnollista lähteä tukemaan asiaa.

– Alusta alkaen Pin Seekerz on halunnut lisästä golfareiden välistä kisailua ympäri maailman. Nyt on aika muuttaa itse golfia. Koska rakastan tätä peliä, haluan olla mukana varmistamassa, että golf muuttuu ja vetoaa yhä uusiin harrastajiin. On tärkeää, että kampanjaan osallistuminen on hauskaa, korostaa Hacker.

Pin Seekerz on viime kaudella suosiota saanut applikaatio, joka mahdollistaa periaatteessa maailmanlaajuisen kisailemisen. Suomessa applikaatiota ei juuri tunneta, mutta suosion voi odottaa kasvavan.

Alkuvaiheessa on myös kampanjan kolmas taustavoima, Condor-seurantasysteemi. Peliryhmän mukaan annetun seurantalaitteen avulla caddiemaster voi seurata pelitahtia reaaliajassa ja lähettää tarvittaessa esimerkiksi valvojan kentälle jouduttamaan peliä. The Pace Projectin avulla 18-vuotiaan Sean McDonnelin perustama yritys pyrkii tarjoamaan golfkentille välineen, jolla tarttua hitaan pelin ongelmaan.

Nuoruuden into pistää pyörän pyörimään

The Pace Project on hyvä esimerkki nykyaikaisesta toimintamallista. Nuoret ovat saaneet puheista tarpeekseen ja haluavat nyt itse tehdä muutoksen. Vaikka Pin Seekerz ja Condor keskittyvätkin vielä Brittein saarille, on sosiaalisen median avulla mahdollista ylläpitää keskustelua ja haastaa kaikkia golfareita mukaan. Vastaavia applikaatioita on toki muitakin, ja mikä estäisi esimerkiksi suomalaisia klubeja palkitsemasta pelaajia nopeasta pelistä?

Pelinopeutta korostetaan aina, mutta kentät sakkaavat päivittäin. Mitä jos ottaisimme nuorista englantilaisista mallia ja tekisimme asialle jotain konkreettista?

GoGolf haluaa nostaa asian pysyvästi Suomi-golfin agendalle. Aloitetaan vaikkapa hyvien kokemusten keräämisellä – kerro meille, miten itse olet nopeuttanut pelitahtiasi? Lähetä kommenttisi sähköpostilla tai kommentoi FB:ssä. Ja käytä Twitterissä hästägejä #gogolffi, #pelivauhtia ja tietysti #getonwithit!

 

Etsi luettavaa