Hyppää sisältöön

HGK:n uusittu neljäs viheriö avataan kesäkuussa

Uuden viheriön ympärillä on entistä enemmän tilaa ja muotoja

Talin neljännen reiän viheriön ja sen ympäristön uudistaminen nostavat par-viitosen kentän parhaiden väylien joukkoon.

Helsingin Golfklubi uudistaa kenttäänsä tanskalaisen arkkitehdin Philip Spogardin tekemän masterplanin pohjalta osina. Ykköseltä poistettiin puita ja uusittiin väylän alkupään bunkkerointi jo kaudelle 2017. Uusi valkoinen hiekka tuotiin vastikään myös kuutosen uudistettuihin bunkkereihin.

Alkusyksystä 2018 käynnistyivät ykkösen sekä nelosen viheriöremontit. Molemmissa oli taustalla pelilinjan muuttaminen turvallisemmaksi.

Projektit ovat edenneet vauhdikkaasti ja tämänhetkisen ennusteen mukaan viheriöt otetaan käyttöön kesäkuun alkupuolella.

Ykkösen ruohopinnan päällä oli keskiviikkona harsopeite. Neljännelle viheriölle tuotu siirtonurmi istuu alustassa jo erinomaisesti ja tuleva kokonaisuus oli hahmotettavissa.

Uusi viheriö sijoittuu pelilinjalla aiempaa enemmän oikealle, lisäten väylän ”doglegia” ja tehden siitä aavistuksen pidemmän. Viheriön edessä, sivuilla ja takana on nyt huomattavasti enenmmän selkeää  ja hyvin muotoiltua ”työskentelytilaa” niille, jotka eivät ole osuneet viheriöön pitkän matkan päästä.

Visuaalisesti viheriö ympäristöineen on sekä väylältä, kuin myös aidan takaa, kenttäalueen ulkopuolelta katsottuna todella tyylikkään oloinen. 

Viheriön muotoilu on maltillisen näköinen, mutta kaltevuuksia ja tarvittaessa hankalia lipunpaikkoja löytyy etenkin silloin, kun viheriöt leikataan kisanopeuksiin.

Oma ensireaktioni meni vahvan ihastumisen puolelle. Tämä uudistus nostaa Talin nelosen monien pelaajien suosikkien joukkoon.

Aiheesta lisää sivuillamme lähipäivinä.

Etsi luettavaa