Hyppää sisältöön

HGK: teki hurjan ennätyksen – seuraan otettiin yli 300 uutta jäsentä

HGK:n maineikas 18:s on remontoitavien viheriöiden listalla seuraavana vuorossa.

Suomen vanhin golfseura tulouttaa menestyksekkään kampanjan myötä liittymismaksuja 450 000 euroa.

Kun hyväksi tunnustetun tuotteeen hinta asetetaan markkinatilanteeseen nähden oikealle tasolle, kauppa alkaa käydä. 

Tästä hyvä esimerkki on Helsingin Golfklubin jäsenyys, jonka kysyntä alkoi nousta 1980-luvulla lajiin kohdistuneen boomin seurauksena.

Jäsenhakemukset pistettiin jonoon ja käyttöön otettiin liittymismaksu, joka viimeisten vuosien ajan on ollut aikuisille 5 100 euroa.

Seuran taloudelle liittymismaksut muodostivat  pitkään selkärangan, sillä uusia jäseniä on toivotettu tervetulleiksi vuosittain keskimäärin useita kymmeniä, parhaimpana määrä on ylittänyt 80:n

Muuttuneen markkinatilanteen seurauksena pitkään jonossa olleista suuri osa on hyväksynnän saatuaan jättänyt jäsenyyden vastaanottamatta.

Jäsenyyttä jonottaneiden jono kuihtui lopulta pois.

Parin viimeisen vuoden aikana liittymismaksun suorittaneita tuli vuosittain enää muutamia, mutta jäsenyydestä luopuneita on ollut huomattavasti enemmän ja jäsenmäärä oli kauden 2018 tilastoissa 1037.

Joulukuussa 2018 HGK käynnisti kampanjan, jonka tavoitteena oli nostaa jäsenmäärä lukuun 1 300.

Kampanjan aikana aikuisten liittymismaksuksi määriteltiin 2 000 euroa, juniori-ikäisille (alle 25-v) 500 euroa.

”HGK:n jäsenyys kiinnostaa, tämän toki tiesimme. Kampanja toimi jopa odotettua nopeammin, yllättävänkin suuri osa uusista tulokkaista asuu hyvin lähellä Talia. Huhtikuussa asettamamme maksimi jäsenmääräksi (1 300) tuli täyteen ja kampanja lopetettiin suunnitellun mukaisesti ”, kertoo seuran puheenjohtaja Kai Wist.

Yhdistyksen kokouksen päätöksen mukaan liittymismaksu on 3.000 € kampanjan päätyttyä.

”Jäsenmäärä elää jatkuvasti ja nyt meillä on jonossa jo noin 30 pelaajaa. Kevään aikana on tullut ikään tai muista syistä johtuneita irtisanoutumisia, joten todellinen aktiivipelaajien jäsenmäärä on tällä hetkellä alle 1300. Täydennämme jäsenmäärää joustavasti”, Wist täsmentää.

Uusia jäseniä kertyi kampanjasta 306, joista aikuisia on 204,  alle 25-vuotiaita 102.

”Näin suuren joukon integroiminen palvelukokonaisuuden käyttäjiksi ja asiakkaiksi on meille positiivinen haaste. Uusien jäsenten tilaisuudet ovat olleet tupaten täynnä, samoin sääntöillat. ”, Wist jatkaa. 

Uusien jäsenten määrä (306) suhteessa aiempaan jäsenmäärään (1037) on todennäköisesti ylivoimainen ennätys koko maassa,  kun tarkasteluun otetaan kentät, joilla jäsenmäärä on ollut vakiintunut jo vuosikausia.

Maineikas 18:s saa uuden viheriön

 Arkkitehti  Philip Spogaardin Master Planin toteuttamisen seuraavat askeleet ovat kentän kymmenennen ja 18:n viheriöiden remontit.

Nykyiset viheriöt  ovat auringonvalon ja tästä johtuen kentänhoidon kannalta hankalissa paikoissa. Kentän kuuluisaa päätösreikää on tarkoitus siirtää nykyiseltä paikaltaan  hieman alemmas.

”Johtokunta tekee  näihin liittyvien  remonttien osalta päätöksi toukokuun lopulla päätöksiä kevätkokoukselta saamansa valtuutuksen pohjalta. Näihin  kuuluu myös piha-alueiden ehostusta, jotka tietyiltä osin ovat jo käynnissä”, Wist valottaa.

Uuden viheriön ympärillä on entistä enemmän tilaa ja muotoja

Uuden viheriön ympärillä on entistä enemmän tilaa ja muotoja

Teemu Tyry

Spogaardin suunnitelmista työn alla ovat ykkösen ja nelosen (kuvassa) viheriöremontit. Ne otetaan käyttöön kesäkuun alussa.

Etsi luettavaa