Hyppää sisältöön

Henrik Stensonin erikoisuus Bahamalla – osui kahteen reikään, tuloksena birdie

Henrik Stensonille avautuu lauantaina mahdollisuus pelata Tigerin kutsukisan voitosta

Ruotsalaistähti taistelee lauantaina voitosta Tigerin kutsukilpailussa. Temperamentistaan tunnettu Stenson ei hätkähtänyt, vaikka suhmuroi pallonsa viheriön reunalta kastelulaitteen kannelle.

Henrik Stenson (-12) nousi perjantaina Hero World Challengessa kärkipariin Gary Woodlandin (-13) haastajaksi tuloksellaan 68. Kisan isäntä Tiger Woods (-11) jakaa kolmatta sijaa yhdessä pelikaverinsa Justin Thomasin sekä edellisvuoden voitajan Jon Rahmin kanssa. Patrick Reed (-10) putosi sääntörikkeen johdosta kuudenneksi.

Stenson on kärkinimistä yllättävin. Openin voittaja kaudelta 2016 on pelannut kaksi viimeistä vuotta pahasti vihkoon. 44:ssa viimeisessä kisassaan hän on sijoittunut vain kerran kolmen joukkoon, majoreissa ja isoissa kisoissa Stenson  on ollut lähes poikkeuksetta tuloslistalla täytemies.

Huippuvuosinaan 2013-2017 Stenson oli 34 kertaa kärkikolmikossa ja voitti seitsemän kisaa. Kontrasti on hirmuinen, keväällä 44 vuotta täyttävän tähden menestymistä ovat jarruttaneet loukkaantumiset ja etenkin heikko lähipeli, lähinnä kylmä putteri.

Konkaripelaajan kohdalla pitkä heikko jakso on nostanut jo esiin kysymyksen, jääkö syksyllä 2017 saavuttamansa PGA Tourin kisan voitto jopa uran viimeiseksi?

Hero World Challengessa hän on ollut kahdesti kakkonen, jälkimmäisellä kerralla Albany Golf Clubilla, jossa lauantaina päättyvä kisa pelataan.

Henrik Stensonin voitto Bahamalla olisi melkoinen yllätys, mutta samalla se toisi uskoa siihen, että hän pystyisi selvittämään itselleen paikan  syksyllä 2020 pelattavaan Ryder Cupiin sekä olympialaisiin Tokioon.

Stensonin kierroksen erikoisuus perjantaina oli birdie par-viitosella. Hän oli kahdella viheriön edessä, mutta kolmas lyönti päätyi väärään reikään. Helposti kimpaantuva Stenson ei tästä hätkähtänyt, vaan upotti birdieputtinsa viheriön ulkopuolelta.

Ehkä tämä on hyvä ennusmerkki päätöskierrokselle?

Tulosseuranta

First try: Wrong hole
Second try: Right hole

Not your average birdie for @HenrikStenson. pic.twitter.com/MalLqlAv1M

Etsi luettavaa