Hyppää sisältöön

Henrik Stenson – Ennakkosuosikin ajatukset ennen olympiaturnausta

Henrik Stenson nauttii olympialaisista täysin siemauksin. Tuore major-voittaja kuuluu kisan ennakkosuosikkeihin.

Henrik Stenson saapui Rioon perjantaina ja ehti ottaa osaa avajaisseremoniaan. Seuraavat päivät sujuivat eri lajeja katsellessa. Stenson vieraili esimerkiksi käsipallo-otteluissa sunnuntaina, maanantaina ja tiistaina. Kuntosalilla Henrik sanoi pysyneensä tiukasti omissa tutuissa liikkeissä. Salin jakaminen maailman nopeimpien ja vahvimpien urheilijoiden kanssa oli mielenkiintoista. 

Kilpailuun hän valmistautuu kuten mihin tahansa kisaviikkoon. 

”Golfkenttä on uusi, mutta minulla on ollut paljon aikaa valmistautua. Kävelin kentän sunnuntaina, pelasin kahdeksantoista reikää maanantaina ja yhdeksän tiistaina”, Stenson sanoi.

Stenson on kilpailun parhaiten rankattu pelaaja maailmanlistalla, jossa hän on viidentenä.

”Toivotan suosikin paineet tervetulleeksi, sillä se tarkoittaa sitä, että olen pelannut hyvin. Pallo ei silti muista, mitä tein Openissa ja sille on näytettävä uudestaan.”

”Tiedän, että pystyn pelaamaan hyvää golfia ja sunnuntaina täytyy olla asemissa. Tottakai olen täällä tuodakseni mitalin ja toivottavasti sen parhaan.”

”Tavalliselle kansalle tämä saattaa tuntua isommalle kuin The Openin voitto. Jokainen ympäri maailmaa tietää, mitä olympiakulta tarkoittaa, mutta kaikki eivät tiedä, mikä The Open Championship on.”

Gil Hansen suunnittelemaa kenttää Stenson pitää mielenkiintoisena.

”Se on sekoitus vähän kaikkea. Sand belt tai links. Kenttä näyttää enemmän linksille, kuin miten sitä pitää pelata. Ruoho on melko tahmeaa, joten montaa pitch and bump lyöntiä ei tulla pelaamaan vaikka tilanne usein näyttäisi vaativan tämän lyönnin.”

Stensonin lisäksi Ruotsia edustaa David Lingmerth, joka pelaa päätyökseen PGA Tourilla.

GettyImages

Etsi luettavaa