Henni Mustonen voitti Itävallan avoimet

Henni Mustonen pelasi voitti Itävallan avoimet selvällä erolla. ARKISTOKUVA: JUHA HAKULINEN

Wienissä pelatut Itävallan avoimet amatöörimestuuskilpailut päättyivät suomalaisjuhliin.

Tahko Golfia edustava Henni Mustonen on voittanut Itävallan avoimet. Mustonen oli kisassa ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Itävallan Anna Neumauer jäi seitsemän lyönnin päähän.

Kisassa pelattiin 72 reikää ja Mustonen oli ainoa, joka selvitti kierrokset alle parin. Hänen yhteistuloksensa Golf Club Schloss Schönbornilla oli -4 (73-69-74-72). Kentän par on 73.

Mustonen on maajoukkuepelaaja, joka edusti Suomea naisten joukkue-EM-kisoissa toissa viikolla. Tällä viikolla hän on mukana Talissa pelattassa Erkko Trophyssä eli Finnish Amateur Championshipissä.

Vuosi sitten Mustonen voitti sekä naisten että alle 21-vuotiaiden Suomen mestaruuden.

Suomessa kisassa oli mukana myös Oona Kuronen, joka sijoittui jaetulle 15. sijalle tuloksella +20.