Hyppää sisältöön

Helmiina Rutanen räväytti huipputuloksella johtoon Erkko Trophyssa: ” En ole koskaan ollut tässä tilanteessa”

Helmiina Rutanen lähtee Erkko Trophyn päätöskierrokselle rutinoitujen maajoukkuepelaajien Katri Bakkerin ja Henni Mustosen kanssa kello 9.10. KUVA: JUHA HAKULINEN

Etelä-Pohjanmaan Golfin Helmiina Rutanen ja Tammer Golfin Teemu Mattila johtavat Erkko Trophya ennen lauantaina pelattavaa viimeistä kierrosta.

 Helmiina Rutanen täräytti uransa parhaan kisakierroksen loistavaan paikkaan, kun hän pelasi Erkko Trophyn toisena päivänä tuloksen 66, viisi alle HGK:n Talin kentän parin.

Rutanen nousi huippukierroksen turvin naisten sarjan piikkipaikalle. Hän on kahden päivän jälkeen tuloksessa -4. Toinen perjantain nousijoista, Katri Bakker, on toisena kaksi lyöntiä Rutasen takana. Bakkerin kierrostulos oli 67.

Naisten kärkikolmikon täydentää tuore Itävallan mestari Henni Mustonen (-1).

Rutasen lähestymiset osuivat maaliinsa

Kierroksen jälkeen parhaat pelaajat pääsevät antamaan kommentit pelistään. Se oli jännittävä hetki Rutaselle.

”En ole ikinä tässä tilanteessa ollut”, hän hämmästeli.

Hämmennyksen laannuttua Rutanen osasi kertoa hyvin selkeästi huippukierroksensa synnystä.

”Osuin 16 griiniin, niin ei siinä hirveän huonosti voi pelata. Lähestymiset olivat usein alle kolmessa metrissä, niin kyllä niitä puttejakin siitä aina joskus menee”, kuusi kertaa birdie-putissaan onnistunut Rutanen kertoi.

Erkko Trophyn kärkipaikka ennen viimeistä päivää on huippusuoritus, mutta se ei vielä tyydytä Rutasta.

”Kyllä minä voittamaan lähden!”

Naisten sarjasta pääsi jatkoon 18 pelaajaa.

Miesten kilpailussa toinen kilpailupäivä tiivisti pakkaa entisestään. Avauspäivän jälkeen johtanut Teemu Mattila jatkaa kilpailun kärjessä, vaikka pelasi perjantaina yhden yli parin. Mattilan yhteistulos on -4.

”Ihan ok päivä. Alkuun oli pari huonoa svingiä, ja niistä tuli bogit. Takaysillä putteri ei toiminut. Paljon hyviä putteja, mutta ei uponnut ihan halutulla tavalla”, Mattila harmitteli.

Miesten kilpailun voittokamppailusta on odotettavissa todella jännittävä. Mattilasta lyönnin päässä ovat Eeli Kujanpää ja Elias Pasi. Tuloksessa -2 on myöskin kaksi pelaajaa: Arttu Kulmala ja Jaapo Jämsä.

Miesten sarjassa lauantaille jatkaa 36 pelaajaa. Päätöspäivän pelit alkavat kello 7.30.

Naisten kärkikolmikko lähtee kierrokselleen klo 9.10, miesten kuuma ryhmä 9.20.

Lähde: Tiedote

Tulospalvelu

Etsi luettavaa