Hellbergillä yksinkertainen resepti voittoon: vain yksi bogey 54 reikään

Niclas Hellbergin tarkkuus oli valttia Paltamo Openissa.

Niclas Hellberg piti bogit poissa kortista ja liiteli ylhäisessä yksinäisyydessä Paltamo Openin voittoon. 14-vuotias June Weckman voitti Finnish Tourin kisan nuorimpana pelaajana koskaan.

Niclas Hellberg oli ylivoimainen tänään päättyneessä Paltamo Openissa. Hirsala Golfia edustava ammattilainen päätyi tulokseen -13 (66-69-68) ja eroa toiseksi tulleeseen St. Laurence Golfin Casper Simbergiin (-8, 71-67-70) kertyi viisi lyöntiä.

Hellbergin resepti voittoon oli yksinkertainen. Hän teki 54 reiän aikana vain yhden bogin. Birdiejä kertyi peräti 14.

”Kivalta tuntuu voittaa Finnish Tourilla pitkästä aikaa, sitähän varten tänne tultiin. Oli sen verran hyvää peliä koko kisan ajan, tein vain yhden bogin koko kisan aikana, ja kyllä sillä on lähellä voittoa tällä kentällä”, Hellberg sanoi Finnish Tourin tiedotteessa.

Simbergin birdiesaldo kisassa oli Hellbergin tapaan 14, minkä lisäksi hän onnistui tekemään yhden eaglen. Kuusi bogia ja yksi tupla pudottivat liian kauas Hellbergin vauhdista. Kolmanneksi kisassa sijoittui Oulun Golfkerhon Juhana Kukkonen ennen Kullo Golfin Alex Hietalaa. Tawast Golfia edustavan amatöörin Tuomas Nukarin sijoitus oli viides.

Voittonsa turvin Hellberg siirtyi Finnish Tourin rankingin kärkeen ennen Simbergiä. Paltamo Openin väliin jättänyt Tuomas Salminen on kolmantena.

Teini voitti naisten kisan

June Weckman teki historiaa ottamalla Finnish Tourin voiton nuorimpana pelaajana koskaan.

Juha Hakulinen

Naisten kisassa nähtiin uusinta, kun Karelia Golfin June Weckman ja Lahden Golfia edustava Emilia Torvinen päätyivät tulokseen +7. 14-vuotias Weckman teki toiselle uusintareiälle birdien ja vei Finnish Tourin osakilpailun voiton nuorimpana pelaajana koskaan.

Saavutus on hieno, vaikka naisten sarjaan osallistui tällä viikolla ainoastaan 10 pelaajaa.

Weckman upotti ensimmäisellä uusintareiällä kolmemetrisen par-putin, ja uusinta jatkui Paltamon kakkosreiälle. Siinä Weckman ratkaisi pelin edukseen.

”Tyhjä olo, mutta hyvältä tuntuu. Upotin kakkosella nelimetrisen birdien. Uusinnassa vähän jännitti, mutta hyvin se lopulta meni”, Weckman sanoi Finnish Tourin tiedotteessa.

Weckman pelaa viikonvaihteessa junioreiden FJT-kilpailussa Raaseporissa.

”Huomenna pitäisi pelata kaksi kierrosta siellä”, Weckman nauroi.

Naisten kokonaiskilpailun kärjessä on ennen Peuramaa Golfissa pelattavaa finaalia Katri Bakker. Torvinen on toisena ennen Aada Rissasta.