Hyppää sisältöön

Hellbergia harmitti huippukierroksen jälkeen – säkitti sukkana eaglen 100 metristä

Niclas Hellberg lyömässä neljättä lyöntiä 18. viheriöllä.

Niclas Hellberg teki vahvan nousun lauantaina. Hän otti eilen kovan loppukirin ja pääsi juuri ja juuri jatkoon. Nyt hän kolkuttelee jo kympin sakkia.

HARVOIN NÄKEE loistavan kierroksen jälkeen pelaajaa niin harmistuneena kuin Niclas Hellberg oli tänään Vierumäellä. Toisessa ryhmässä pelaamaan lähtenyt Hellberg oli iski tuloksen 67 (-5), ja Peuramaa Golfia edustava ammattilainen on noussut jaetulle 12. sijalle.

Harmituksen ymmärtää, sillä Hellberg teki viimeiselle reiälle bogin. 18. reikä on birdie-väylä, joka tänään pelattiin kovaan myötätuuleen.

Päätösreikää ennen peli oli onneksi kulkenut loistavasti. Hän pelasi etuysin tasaisen hyvin kolme alle parin, mutta takaysin alku oli tapahtumia täynnä.

Ensin hän teki bogin kymppireiällä, joka on 430 metriä pitkä par 4, joka pelataan tänään kovaan vastatuuleen, mutta hän paikkasi sen komeasti pelaamalla seuraavat kolme reikää neljä alle parin.


Seuraa live-lähetystä Vierumäen kilpailusta. Lähetyksen tuottaa Sima Helsinki.


EAGLEN HELLBERG teki 12. reiälle mielenkiintoisella tavalla. Hän löi avauksen oikealle metsään, josta hän joutui lyömään lähestymisen tasan 100 metriin. 52-asteinen wedge lähti suoraan sivutuuleen hyvään linjaan ja kaareen, ja pallo mätkähti sukkana sisään reikään.

”Se oli pikkubonus”, Hellberg hymyili. ”Pallo tuhosi reiän reunan ja jouduimme kutsumaan tuomarin paikalle korjaamaan sen.”

Tämän sarjan jälkeen Hellberg teki neljä paria, kunnes päivän toinen bogi tuli 18. reiälle. Avaus päätyi 12. reiän tapaan oikealle. Välilyönti metsästä onnistui, mutta korotetun viheriön ylärinteessä alas tullut pallo ei pompannut eteenpäin, vaan suoraan sivulle ja pallo valui alas laaksoon, vaikeaan paikkaan. Chipin ja kahden putin jälkeen korttiin tuli bogi.

Hellbergin yhteistulos on kahdeksan alle parin, kun vielä lähtikuopissa oleva kärki on tuloksessa -11. Tänään Vierumäellä on tuullut melko kovaa aamusta lähtien ja viheriön pinnat kovettuvat koko ajan vaikeuttaen iltapäivällä pelaavien kierrosta.

Eilen Hellberg teki kaksi birdieä kolmelle viimeiselle reiällä, ja niiden ansiosta hän nousi juuri ja juuri cut-rajan paremmalle puolelle.

KAIKKI SUOMALAISET ovat jo lähteneet kierrokselleen. Kalle Samooja on pelannut ensimmäiset kolme reikää kaksi alle parin ja on tällä hetkellä parhaana suomalaisena kymmenentenä.

Kim Koivulta ja Antti Ahokkaalta ei ole vielä ensimmäisten reikien tuloksia kirjattuna kiertueen tulospalveluun.

”Draivit olleet huonoja koko viikon ajan. Tiiltä on lähtenyt huonoja, raudoilla olen välillä lähtenyt lyömään liian kovaa. Aika hyviä lyöntejä sai lyödä ensimmäisen lyönnin jälkeen.

Lauri Ruuska ja Oliver Lindell ovat myös ehtineet pelata kierroksensa loppuun. Lindell pelasi kaksi alle parin, mutta Ruuskan tulosta ei ole vielä päivittynyt tulospalveluun.

Tulospalvelu

 

Etsi luettavaa