Hyppää sisältöön

Heja Sverige: Stenson ja Noren kärkikymmenikössä maailmassa

Sunnuntaina Henrik Stenson joutui toteamaan Alex Norenin paremmakseen.

Ruotsissa hykerreltiin maanantaina, kun uusi maailmanlista ilmestyi, sillä Henrik Stenson sai Alex Norenin seurakseen kärkikymmenikköön. Suomella ei ole yhtään 200 parhaan joukossa.

Etelä-Afrikassa jättikisan voittanut Alex Noren nousi tuoreella maailmanlistalla yhdeksänneksi ja teki seuraa maanmiehelleen Henrik Stensonille rankingin kympin sakissa. British Openin heinäkuussa voittanut Stenson pitää edelleen Ruotsin ykköspelaajan valtikkaa, sillä hänen listasijoituksensa on neljäs.

Molemmat miehet osallistuvat tällä viikolla Dubaissa pelattavaan DB World Tour Championshipiin eli Euroopan Tourin päätöskilpailuun, jossa he voivat vielä kohentaa sijoitustaan.

Noren on tällä hetkellä kiertueen kuumin pelaaja. Viidessä kuukaudessa hän on voittanut peräti neljä kertaa. Tahti on lähes samaa luokkaa kuin Tiger Woodsilla parhaimpina vuosinaan. Heikosti ei ole mennyt Henrik Stensonillakaan, joka on suurin piirtein samassa ajassa voittanut kaksi kertaa ja sijoittunut toiseksi yhtä monta kertaa, kun mukaan lasketaan myös elokuun olympiaturnaus.

Ilonen paras suomalainen

Jason Day on edelleen ykköspeluri.

Jason Day on edelleen ykköspeluri.

Getty Images

Maailmanlistan kolmen kärki on Jason Day, Rory McIlroy ja Dustin Johnson. Parhaat suomalaiset ovat Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen. Ilosen listasijoitus on 212:s ja Korhosen 269:s. Heistä Ilonen voi vielä parantaa sijoitustaan, sillä hän osallistuu ruotsalaisten tapaan ET:n päätöskilpailuun.

Ruotsalaisilla on muutenkin aihetta tyytyväisyyteen, sillä heikäläisiä on maailman sadan parhaan pelaajan joukossa kaikkiaan neljä pelaajaa. Kaikkiaan kymmenen ruotsalaista on korkeammalla maailmanlistalla kuin paras suomalainen eli Ilonen. Tanskalaisia sadan parhaan joukossa on kaksi: Sören Kjeldsen (50:s) ja Thorbjörn Olesen (70:s).

Ruotsi neljänneksi kovin golfmaa?

Hideki Matsuyama on noussut jo kuudenneksi maailmassa.

Hideki Matsuyama on noussut jo kuudenneksi maailmassa.

Getty Images

Kun golfmaita vertailee keskenään maailmanlistan sijoitusten perusteella, Ruotsin edellä ovat silmämääräisesti ainoastaan Yhdysvallat, Englanti ja Australia.

Yhdysvallat on ylivoimainen golfykkönen maailmassa, sillä maailmanlistan sadan parhaan joukossa on yli 40 yhdysvaltalaispelaajaa. Yhtä selvä kakkonen on Englanti, jolla on 12 pelaajaa sadan parhaan sisällä. Heistä yksikään ei kuitenkaan ole kärkikymmenikössä.

Australialla on Ruotsin tapaan neljä miestä sadan listalla ja kaksi kärkikymmenikössä. Listaykkösen Jason Dayn ohella myös Adam Scott (7:s) kuuluu kärkikymmenikköön. Japanilla sadan parhaan joukossa on viisi pelaaja, joista paras on listakuutosena oleva Hideki Matsuyama.

Seuraa Dubain ET:n päätöskisaa Viaplayltä ja Viasat Urheilulta

Etsi luettavaa