Hyppää sisältöön

He selvittivät tiensä reikäpelien mitalipeleihin – huomenna ratkeaa Suomen mestaruus

Tuomas Nukari selvitti tiensä välieriin reikäpellin SM-kisoissa. KUVA: JUHA HAKULINEN

Keimola Golfissa pelattavissa reikäpelin SM-kilpailuissa on mitalistien nimet selvillä. Mitalien värit on kuitenkin vielä ratkaistava torstaina, jolloin pelataan sekä välierät että mitalipelit.

Miesten sarjassa välieriin tiensä selvittivät Sakke SiltalaAntti-Jussi LintunenSaku Tuusa ja Tuomas Nukari.

Tasaisen varmasti pelannut Nukari tiputti keskiviikon ensimmäisessä matsissaan Henrik Kontron, ja iltapäivällä oli Miikka Mäkisen vuoro kätellä Nukaria tappion jälkeen.

”Oli omaa tasaista peliä. Vastustajan näkökulmasta varmaan aika puuduttavaa ja tylsää, mutta aika tehokasta”, Nukari kuvaili omaa esitystään.

Nukarin vastus välierissä on Tuusa. Siltala puolestaan kohtaa Lintusen.

Muutama ottelu venyi keskiviikkona jatkorei’ille asti. Päivän pisin ottelu käytiin Niklas Lindströmin ja Eetu Sipposen välillä puolivälierissä. Ratkaisu syntyi lopulta vasta kuudennella jatkoreiällä Lindströmin eduksi.

Naisten puolella aamu alkoi kahdella ottelulla, jossa ratkottiin vastustajia puolivälieriin suoraan sijoitetuille pelaajille. Reetta Teräväinen ja Bettina Törmänen olivat aamulla terävinä selvittäen tiensä jatkoon.

Seuraavalla kierroksella heidän menonsa kuitenkin tyssäsi, kun Teräväinen jäi June Weckmanin jyrän alle lukemin 6/5, ja Törmänen joutui tunnustamaan Fanni Grönlundin paremmakseen.

Sairasteluiden takia peleistä hetken aikaa sivussa olleen Grönlundin ilme oli totutun hymyilevä, kun hän saapui matsinsa jälkeen klubitalolle.

”Alku lähti haparoiden liikkeelle. Mutta sain pelistä kiinni, ja siinä auttoi hyvä caddie. Itseluottamuskin nousi päivän aikana, kun sai onnistumisia”, viimeisen reiän birdiellään otteluvoiton kuitannut Grönlund sanoi.

Torstaiaamuna Grönlund kohtaa Ella Mäki-Tanilan, ja Weckman saa vastaansa Erika Danielssonin.

Toimintarajoitteisten peleissä nähtiin suurinumeroisia voittoja. Välieriin marssivat Juho VaaraDavid BarberVille Lipsanen ja Tero Peltola.

Oskari Rantasen lukemin 5/4 voittanut Peltola pelasi ottelussa riittävän hyvin, että tie vei seuraavalle kierrokselle.

”Reikäpeli on vähän eri kuin lyöntipeli. Tässä vähän seurataan, mitä se vastustaja tekee. Pääsin alussa hyvin peliin kiinni. Viitosreiälle tullut eagle antoi siihen sopivasti potkua”, 40 metrin lähestymislyöntinsä viitosreiällä upottanut Peltola kertoi.

Peltolalla on oikeassa jalassaan proteesi, ja torstain kierros kävi sen verran oikean polven päälle, että hän suunnitteli pelaavansa torstain ensimmäisen ottelun golfautolla.

”Huomasin, että kierroksen jälkeen polvi tavallaan jäätyi. Ei pystynyt liikuttamaan polvea ollenkaan. Huomenna pitää ottaa rauhaksiin se ensimmäinen ottelu, että pystyy pelaamaan sitten sen toisen kierroksen kunnolla”, finaalipaikkaa tiukasti tähyilevä Peltola suunnitteli.

Peltolan vastus välieriin on Ville Lipsanen. Toisessa välierässä kohtaavat Juho Vaara ja David Barber.

Miesten tulokset | Naisten tulokset | Toimintarajoitteisten tulokset

Lähde: Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa