Hyppää sisältöön

Hattua ilmaan!!! – Matilda Castren saa vahvan pelioikeuden LPGA Tourille

Matilda Castren on toinen suomalaispelaaja joka pääsee näyttämään taitojaan LPGA Tourille

Matilda Castren kesti viimeisen kierroksen paineet. Hän pelasi päätöskierroksen tulokseeen 71 (-1) ja sijoittui 26:ksi Pinehurst Resortissa pidetyissä LPGA Tourin karsintafinaaleissa.

Tiukalle se meni, mutta nyt se on varmaa. Kautta aikojen vasta toinen suomalaispelaaja, Matilda Castren pelaa kaudella 2020 päätyökseen LPGA Touria.

Castren lähti viimeiselle kierrokselle sijaluvulta 36:s Ensimmäiset kuusi reikää veivät hänet kahden bogeyn myötä entistä lähemmäksi rajaa, jonka alapuolella olevat pelaajat jäävät ilman kategorian 14 pelioikeutta, joka on luvassa 45:lle ensimmäiselle ja saman tuloksen tehneille.

Castren oli tässä vaiheessa pelannut 24 perättäistä reikää kahdeksan yli ja virta oli vienyt häntä perjantaiaamusta väärään suuntaan ilman yhtään birdietä. Helpottavat kaksi birdietä hän teki reiíllä kahdeksan ja yhdeksän. Sisääntulossa Castrenin korttiin merkittiin bogey 12:lla ja  birdiet kahdella viimeisellä. Yhteistulokseksi tuli 72 (par).

Hänen kierrostuloksensa Pinehurstiin kentillä No 6 ja 9 olivat  71-69-68-75-71-71-78-71,+2. 

Karsinnan voitti Kiinan Muni He 23 lyöntiä paremmalla tuloksella -21.Muni He sai edelliskaudellakin kortin karsinnoista, mutta jäi listalla sijalle 137:s ja joutui karsintoihin.

Tiger Woodsin veljentytär Cheynne Woods joutuu Symetra Tourille. Vuodesta 2015 ilman mainittavaa menestystä pelannut Woods jäi reilusti rajan väärälle puolelle.

Kilpailuja luvassa riittävästi

LPGA Tourin kisojen lukumäärä on viimeisten vuosien aikana vakiintunut hieman päälle 30:n. Kuluvalla kaudella pelataan 32 kisaa, joissa palkintorahoja jaetaan noin 63 miljoonaa euroa.

Kategorian 14 pelaajat laitetaan kilpailuhin heidän karsintasijoitustensa mukaisesssa järjestyksessä. Viiteen majoriin tai kiertueen suosituimpiin kisoihin Castrenin kategorialla ei suoraan pääse, mutta menestymällä niiden alla tilanne paranee.

Edellisvuoden karsinnoissa sijaluvuillle 20+ sijoittuneet pelaajat saivat halutessaan poikkeuksetta toistakymmentä kisaa, keskiarvon ollessa lähellä 15:tta.

LPGA Tour mielletään varsin yleisesti USA:n kiertueeksi, mutta kisoista noin kolmannes käydään muualla. Kuluvalla kaudella kilpailuj on pelattu USA:n lisäksi Englannissa ( British Open), Ranskassa ( Evian Championship) Skotlannissa, Kiinassa, Japanissa, Koreassa, Taiwanissa, Kanadassa, Australiassa ja Thaimaassa.

Pelioikeutensa uusii pistelistan kautta 100 ensimmäistä. Kuluvalla kaudella sadannen pelaajan ansiot ovat tällä hetkellä reilut 100 000 euroa, sijaluvulla 50:s olevan noin 360 000 euroa ja 30:na sijaa pitävän 540 000.

LPGA Tourilla on jo ennen kolmea viimeistä kisaa 11 dollarimiljoonääriä, listan kärjessä oleva Jin Young Ko on ansainnut lähes 2,5 miljoona euroa.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa