Hyppää sisältöön

Hattu-Tapion virheetön huippukierros riittää kolmanteen sijaan avauskierroksen jälkeen – Samooja vielä ”lomagolftunnelmissa”

Tapio Pulkkanen päätti kierroksensa yhdeksännelle reiälle, jossa hän teki parin. KUVA: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen tekee Tšekissä kovaa jälkeä. Avauskierroksen jälkeen hän jakaa kolmatta sijaa.

Tapio Pulkkanen selvästikin viihtyy Tšekissä pelattavassa D+D Real Masters -kisassa. Suomalainen DP World Tourin pelaaja sijoittui vuosi sitten kilpailussa toiseksi. Tänään hän pelasi avauskierroksen Albatross Golf Resortissa tulokseen 66 (-6), mikä riittää 18 reiän jälkeen jaettuun kolmanteen sijaan.

Kymppireiältä startannut Pulkkanen selvitti avauskierroksen ilman bogeja pelaten ensimmäiset yhdeksän reikää kaksi alle ja toisen puolikkaan neljä alle parin.

32-vuotias suomalainen löi palloa tänään todella vahvasti, sillä European Tourin tulospalvelusta löytyvän shot trackerin perusteella hän osui kahta reikää lukuunottamatta jokaiseen viheriöön.

”Hyvä päivä tänään ja erityisesti raudat olivat kohdallaan. Draivaaminenkin oli positiivista”, Pulkkanen vahvisti GoGolfille.

”Svingissä on ollut pientä virittelyä niinkuin aina, mutta ei mitään radikaalimpaa”, hän jatkoi.

Vuosi sitten Pulkkanen lähti kisan päätöspäivään kahden lyönnin johdosta, mutta taipui lopussa. Neljä kierrosta sujui tuolloin 13 alle parin.

”Kenttä sopii minun peliini hyvin, ja luulen, että posiviiset muistotkin edesauttavat hyvää golfia täällä”, Pulkkanen kertoi.

Pulkkanen jakaa johtopaikan Saksan Marcel Schneiderin sekä Yhdysvaltain Jordan Gumbergin ja viime vuoden voittajan Johannes Veermanin kanssa.

Kärkeen Pulkkasella ja kumppaneilla on kaksi lyöntiä. Kisaa johtaa Etelä-Afrikan Louis De Jager tuloksella -8. Vuoden 2019 voittaja Thomas Pieters Belgiasta on toisena tuloksella -7.

Suomesta kisassa on mukana myös reilun kuukauden kisatauon pitänyt Kalle Samooja, joka pelasi avauskierroksen tulokseen 71 (-1).

Kahdella birdiellä (10 ja 11) kisan aloittanut Samooja sortui bogeihin rei’illä 13 ja 17, mutta pelasi sen jälkeen kierroksen loppuun tasaisesti tehden birdien vielä toiseksi viimeiselle reiälleen eli kasille.

Tulos riittää tässä vaiheessa jaettuun 55. sijaan.

”Lomalta paluu meni vielä vähän lomagolftunnelmissa. Ei oikein saanut tehoja irti pelistä. Vähän olisi tapahtumia kaivannut”, kolme birdieä ja kaksi bogia tehnyt Samooja kertoi tiedotteessaan.

”Koitetaan olla huomenna vähän terävämpiä”, hän totesi.

Pelivirettä saattaa tylsistyttää se, että kisapaikalla on todella kuuma. Pulkkanenkin kertoi tehneensä lyhyen treenin kisakierroksen jälkeen ja aikovansa viettää loppupäivän levon merkeissä.

”Lämpötila lähellä 35 eli ei viitsi hirveästi aikaa ulkona viettää”, hän totesi.

Tulospalvelu

Lue myös: Golfia televisiossa: Samoojan lomalta paluu -kisa, Matilda Castren Sotograndessa ja FedEx Cupin toinen finaali – jännittävä kisaviikko luvassa

Etsi luettavaa