Hyppää sisältöön

Hattu sai viimehetken kutsun Mastersiin – CT:n ranking-voitto kannatti!

Tapio Pulkkanen sai pikahälytyksen Mastersiin

Tapio Pulkkanen sai keskiviikkona mielenkiintoisen puhelinsoiton. The Mastersin osaanottajalista on jäänyt pienemmäksi kuin koskaan, joten vihreätakkisten miesten neuvosto päätti avata uuden kategorian kisaan pääsemiseksi.

Nyt se on varmaa. Tapio Pulkkanen tulee olemaan toinen suomalainen miespelaaja mukana major-turnauksessa. Pulkkanen sai tiedon asiasta reilun viikko ennen kisaa kun Augustan puheenjohtaja Fred Ridley soitti kotkalaisen puhelimeen kesken Espanjan leirin. Mistä on kysymys, miksi Pulkkanen sai kutsun?

”Challenge Tourin ranking-voitto oli kuulemma päällimmäinen syy. Challenge Tourin rahalistalle on laskettu viime vuodesta lähtien major-kisojen rahoista pieni osa. CT:ltä on hypännyt kovia pelaajia nopeasti huipulle ja varmaan valinnassa vaikutti myös näkyvyys hatun myötä. Ridley oli nähnyt Golf Channelin lähetyksen, jossa kerroin hatusta ja itsestäni – se oli kuulemma vakuuttanut hänet”, Pulkkanen kertoi Augustasta.

Augustassa on pyritty aina pääsemään kolmella jaolliseen pelaajamäärään, jotta kahden ensimmäisen päivän ryhmät on helpompi muodostaa. Tällä kertaa mukaan oli ilmoittautunut vain 74 pelaajaa, joten yhden lisäpelaajan saaminen oli looginen päätös. 

Kilpailuun jaetaan tunnetusti kutsuja. Joburg Openissa voiton Tapio Pulkkasen nenän edestä korjannut Shubhankar Sharma sai yhden himoituista kutsuista. Tapio Pulkkanen olisi ollut hyvin lähellä kutsua jo aiemmin jos olisi onnistunut kaatamaan Sharman. 

Golfpiireissä viimeisestä villistä kortista on huhuttu jo pidempään. Augustassa oli mietitty sen antamista entiselle amerikkalaisen jalkapallon tähdelle Tony Romolle. Kilpailulliset meriitit kuitenkin käänsivät valinnan suomalaiseen. 

”Olin kuullut huhuja, että tällainen mahdollisuus saattaa aueta. Mitään vedenpitävää tietoa ei kuitenkaan ollut. Olin Panoramican klubitalolla viettämässä iltapäivää kun puhelin soi. Omat ajatukset olivat jo tulevassa Espanjan osakilpailussa, mutta pakko sanoa, että parempi näin”, Pulkkanen nauraa. 

Perjantaina Pulkkanen lensi Barcelonasta New Yorkin kautta Atlantaan. Illalla hän pääsi jo illalla näkemään tunnetun Magnolia Lanen. 

”Ei sitä pysty sanoin kuvailemaan minkälainen Augustan taika on. Kyllä siinä syke oli aika korkealla kun maasturi kurvasi Magnolia Lanelle ja näin klubitalon. Kävin ottamassa muutamia putteja perjantaina ja syömässä klubin burgerin, mutta auringonvalo loppui kesken. Lauantaina oli sitten ”vähän” ikimuistoisempi päivä”, Pulkkanen alustaa.

Tiger Woods hävisi 2000 dollaria Tapio Pulkkaselle

Tiger Woods hävisi 2000 dollaria Tapio Pulkkaselle

Getty Images

Harjoituskierros Tiger Woodsin kanssa

Pulkkanen oli ottanut yhteyttä Mikko Iloseen saatuaan tiedon paikasta Mastersiin. Mikko on tunnetusti kohtalaisen läheinen ystävä Tiger Woodsin kanssa, joten hän halusi järjestää kollegalleen ikimuistoisen yllätyksen. 

”Mikko kertoi Tigerille tilanteestani, että sain paikan kisaan. Tiger sanoi, että oli seurannut uraani jo pidempään – hän itsekin tykkää käyttää kentän ulkopuolella stetsoneita. Mikon kautta pääsimme Tigerin kanssa yhteyksiin jo ennen matkaani. Mikko oli laittanut Tigerille viestiä, josko hän voisi vähän jeesiä. Tiger laittoi illalla minulle Snapchatissa viestiä, sillä hän ei ilmeisesti tykkää viestiä muiden palvelimien kautta. Olihan se aika ihmeellistä huomata snäpissä, että Tiger Woods lisäsi sinut kaveriksi. Siinä torstaina chattailtiin pitkä tovi, kerroin muun muassa, että olen kehittänyt paljon svingiäni hänen tekniikkaansa imitoiden. Tiger vastasi: ”Youre not the only one”, Tapsa taustoittaa viestien sisältöä. 

Tiger halusi myös haastaa Hatun pieniin rahapeleihin lauantain harjoituskierroskella. Pulkkanen joutui kieltäytymään kohteliaasti Tigerin ehdottamista rahapanoksista. 

”Oli siinä vähän hatusta pitelemistä kun Tiger ehdotti 10 000 dollarin sprinttejä (3 reiän jakso). Kerroin Tigerille Challenge Tourin palkintopoteista, hän naurahti kohteliaasti. Pelasimme lopulta tonnin panoksella. Voitin kaksi, keskimmäinen meni tasan. Tiger joutui lopulta lainaamaan käteistä caddieltaan Joe LaCavalta, joka oli mielestäni aika hupaisaa. Jos rehellisiä ollaan, minulla oli vain pari sataa dollaria käteistä lompakossa. Minun caddiellani oli kuitenkin ihan hyvä nippu dollareita lompakossa – hän sanoi, että maksaa tappiot jos sellaisia olisi tullut”, Pulkkanen kertoo. 

Teemu Selänne on kokenut caddie Augustassa

Teemu Selänne on kokenut caddie Augustassa

Getty Images

Teemu Selänne matkustaa caddieksi

Tapio Pulkkanen saa caddiekseen kokeneen Augustan kävijän Teemu Selänteen. ”Kasi” oli Mikko Ilosen caddiena vuoden 2014 kisan par-3 tapahtumassa. Selänne pääsi myös uransa jälkeen pelaamaan kentän. 

”Soitin Temelle torstaina ja kysyin, olisiko hän voinut lähteä. Luulen, että Teemu on jopa enemmän innoissaan tästä kuin minä. Teemu on kiertänyt kenttää ja on todella mukava tyyppi muutenkin. Hän on jopa puolitosissaan kysellyt, josko voisi tarttua bägiin vakituisesti tulevaisuudessa. Se toki vaatisi pelipaikkaa PGA Tourille”, Pulkkanen kertoi Teemun innokkuudesta. 

Selänne on ostanut Pulkkaselle hattuja jo ennen suurta suosiota. Kaverit ovat myös pelanneet golfia muutamia kertoja yhdessä. Millainen rooli Teemulle sitten on itse kisassa luvassa? 

”Teemuhan on tunnetusti kova viimeistelijä. Varmaan mailavalinnat lähtevät ihan itsestäni, mutta kyllä tulen varmasti kysymään joitain puttilinjoja jos itselläni on epävarma tunne. Yleisesti kentästä jäi sellainen kuva, että minun aggressiivinen pelitapa voisi sopia tänne hyvin. Voittohan se aina on mielessä, mutta pelataan nyt ensin”, Pulkkanen filosofisoi. 

Teemu Selänne kommentoi reilun viikon rupeamaan bägihommissa omaan tyyliinsä pilke silmäkulmassa. 

”Jos katsotaan miten nuoret suomalaiset ovat vetäneet kaukalossa tällä kaudella, niin sitä samaa lähdetään Hatun kanssa tekemään. Ennakkoluulottomasti vain tilanteisiin. Tulokkailla on hyvä mahdollisuus onnistua tällä kentällä kun eivät ymmärrä kunnioittaa kenttää liikaa. Tapsan lyöntipituuksilla täällä voi saada kovaa tulosta aikaan”, Selänne miettii. 

Lisää infoa Pulkkasen valmistautumisesta Mastersiin luvassa päivittäin GoGolfin sivuilla. Teemu Selänteen ”Im In The Bag -blogi” pamahtaa sivuille joka aamu kello 10.00 seuraavan viikon ajan. 

Kilpailu käynnistyy torstaina 5.8. Se televisioidaan Ruutu+ kanavalla suorina lähetyksinä. Selostuksesta vastaavat Matti Kyllönen ja Anssi Kukkonen.

 

Etsi luettavaa