Hyppää sisältöön

Hattonille avausvoitto ET:llä

Tyrrell Hatton juhli avausvoittoaan Euroopan Tourilla.

Tyrrell Hatton on pelannut loistavasti jo kolme perättäistä kautta Euroopan Tourilla, mutta jotain on jäänyt uupumaan: voitto. Hatton korjasi tilanteen golfin Mekassa eli St Andrewsin Old Coursella.

Tyrrell Hatton pelasi viikonlopun 16 alle parin ja voitti ylivoimaisesti tämän vuoden Alfred Dunhill Links Championshipin. Hattonin yhteistulos oli 23 alle parin (67-70-60-66). Hatton nousee hieman päälle kahden miljoonan euron tienesteillään rahalistalla neljänneksi.

”Olen odottanut tätä siitä lähtien, kun olin lapsi. Olin melko hermostunut koko päivän, mutta 15 reiän jälkeen aloin vähän rentoutua.”, Hatton sanoi kisan jälkeen.

Hatton vaihtoi putteria ennen kisaa: ”Se toimi hyvin koko viikon.”

Kisan kakkostilan jakoivat Richard Sterne ja Ross Fisher tuloksella 19 alle parin.

Hatton hankki itselleen ennakoivan syntymäpäivälahjan, sillä hän täyttää ensi viikolla 25 vuotta. Kahtena aiempana kautena Hatton on sijoittunut rahalistalla 35:nneksi ja 36:nneksi. Voittojen puuttuessa englantilainen on kuitenkin jäänyt vähän muiden pelaajien varjoon.

Ilonen tyytyväinen peliinsä

Ensi viikolla Euroopan Tour siirtyy Lontoon lähelle Groveen, jossa pelataan British Masters. Mukana siellä on myös Mikko Ilonen, joka nousi kisassa 18:nneksi.

”Sisääntulon alussa oli hyviä paikkoja, mutta en kyennyt niitä hyödyntämään. 14:lla sain makean eaglen hienon avauksen jälkeen toinen lyönti tuli viheriön etureunaan, josta upotin nyppylän yli menneen puttin. Se oli hyvä bonus”, Ilonen sanoi.

Ilonen pelasi viikonlopun molemmat kierrokset tulokseen 67.

”Pelasin hyvän kierroksen, vaikka lyömiseni on juuri nyt hieman yksipuolista. Pystyn työstämään suorituksiani vain vasemmalta oikealle
kaartavalla kierteellä ( fade).  Onnnistuin tälläkin varustuksella pelaamaan palloa oikeisiin paikkoihin”, Ilonen kertoi.

”Tämä oli hyvä nousujohteinen viikko, jolta sain enemmän kuin ennen sen käynnistyistä odotin.”

Etsi luettavaa