Hyppää sisältöön

Harold Varner III kuokkavieraana kärkiparissa: ”Jännnittää kovasti”

Harold Varner III aikoo nauttia iltapäivästään Brooks Koepkan kanssa

Brooks Koepkan loisteliaat esitykset ovat kipsanneet Bethpage Blackilla jo Tiger Woodsin, Francesco Molinarin ja Jordan Spiethin pelit. Harold Varner III:lle on varattu sunnuntaina vain sivurooli neljättä major-voittoaan jahtaavan Koepkan ryhmässä.

Harold Varner III pelaa neljättä kauttaan PGA Touria. Voittoja ei vielä ole USA:sta, ainoan ykköstilansa hän on hakenut Australian PGA Championshipista.

Neljässä aiemmin  pelaamassaaan majorissa Varner ei onnistunut pelaamaan yhtään 10:sta kierroksestaan alle parin. Bethpage Blackin avauskierros (71,+1) toi sarjaan 11:n perättäisen merkinnän.

Toisella kierroksella perjantaina Varner sai lähes kaikille suurena yllätyksenä ”suonenvedon.” Neljä peräkkäistä birkkua kierroksen loppuun toivat tulokseksi 67,-3 ja kymmenenn sijan ennen viikonloppua.

Hämmästyneitä oli entistä enemmän lauantain kierroksen edetessä. 175-senttinen vahvarakenteinen Varner vältti ainoana pelaajana bogit, teki kolme birkkua ja nousi päivän parhaalla tuloksella (67) jakamaan toista sijaa.

”Puttaamiseni oli erinomaista, kenttäpeliä minun täytyy parantaa sunnuntaina”, Varner kertoi TV-haastattelussa. Kolmen päivän aikana hän on Strokes Gained-tilastolla voittanut muita osallistujia peräti 6,8 lyöntiä. Lähes samat luvut ovat Jazz Janewattananondilla. 

Brooks Koepka (+1,7 lyöntiä) on hävinnyt tälle parivaljakolle yli viisi lyöntiä viheriöillä.

Seitsemän lyönnnin päässä Koepkasta olevasta nelikosta Varner III, Janewattananond, Dustin Johnson ja Luke List,  Varner III ”pääsee” Koepkan kyytiin kello 21.35 Suomen aikaa käynnistyvällä kierroksella.

Hän johtaa Koepkaa bogitilastossa. Koepka on kahdella viimeisellä kierroksellaan tehnyt  kaikki viisi bogiaan. Varner III:n käyrä on kulkenut toiseen suuntaan. Avauspäivän kolmen bogin jälkeen hän missasi vain yhden par-putin perjantaina, lauantaina kortisssa oli parien lisäksi vain kolme birkkua.

”Sunnuntaista tulee hieno päivä pelin tuloksesta riippumatta. Näitä hetkiä varten me harjoittelemme. Minua jännittää erittäin paljon.  Suuntaan majapaikkaani, syön ja huomenna pyrin pelaamaan yhtä hyvin kui n kahtena edellisenä päivänä. Edessä on suuri mahdollisuus”, Harold Varner III kertoi lauantain mediatilaisuudessa.

Kontrasti Varner III:n ja Koepkan välillä on valtava. Varner III (nyt 174:s) ei ole koskaan ollut maailmanlistalla sadan joukossa, Koepka on kolminkertainen major-voittaja.

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan päätöspäivän suorana lähetyksenä alkaen kello 21.00

Etsi luettavaa