Hyppää sisältöön

Haotong Li villitsee kotiyleisöä Shanghaissa – Louis Oosthuizenille hole-in-one

Haotong Li ja Phil MIckelson kiersivät torstaina yhdessä. Parivaljakko tapasivat samassa tapahtumassa jo 2009

Koko kauden ”vihkoon” pelannut Kiinan Haotong Li osoitti kovuutta kotikaupungissaan käynnistyneessä WGC:n kilpailussa.

HSBC Championshipissa ei ole kisan vuonna 2005 käynnistyneessä historiassa kertaakaan juhlittu kiinalaista voittajaa. Torstain jälkeen toive tästä on viikonlopulle olemassa, sillä Haotong Li ryhdistäytyi Sheshan Internationalilla pelaamaan kierrostuloksen 64,-8. 

”Olen kokeillut monia eri asioita viimeisten kuukausien aikana. Olen kuitenkin palannut pitkälti vanhoihin malleihin, rytmi on kohdallaan. Tämän kilpailun tunnelma on hieno, se innnoitti minua avauspäivänä”, Phil Mickelsonin ja Matthew Fitzpatrickin kanssa myös perjantaina pelaava Li kertoi.

Haotong Li aloitti kauden erinomaisesti pistämällä Dustin Johnsonin koville Saudi-Arabiassa sijoittuen maailmantähtien joukossa toiseksi. Läpimurtoa huipulle ei kuitenkaan kuluvalla kaudella tapahtunut, Mikko Korhosen voittamassa Volvo China Openissa Li oli neljäs, se on lyöntipeleissä toistaiseksi viimeinen sijoitus kärkikymmenikköön.

Li on pudonnut maailmanlistalla 59:ksi, joten paikka kauden 2020 Mastersiin vaatii lisäpuhteita, menestystä joko loppuvuodesta, tai kauden 2020 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana.

Avauskierroksen johtopaikka antaa loistavat lähtökohdat kolmelle viimeiselle kierrokselle, mutta ykköstilaan on matkaa kivikovassa 78 miehen kisassa.

Toiseksi kipusi Lin tavoin draiveri kädessään parhaimmillaan oleva Ranskan Victor Perez,-7. Lyöntiä heikommassa tuloksessa -6 ovat suosikkeihin lukeutuvat Xander Schauffele, Adam Scott ja Matthew Fitzpatrick.

Rory McIlroyn tulokseksi tuli 67,-5.

Kärkikymmenikköön mahtuu myös hole-in-onen tehnyt Louis Oosthuizen.

Phil Mickelsonin (-1) ei saanut puhtia tuloskuntoonsa. Pettymyksiin on luokiteltavissa Francesco Molinarin ja Tommy Fleetwoodin esitykset. Molemmat saivat tuloksekseen 74,+2.

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä. Selostuksesta vastaa Nikke Tyry.

Perjantaina lähetysaika on 04.00-10.30.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa