Hyppää sisältöön

Hanhi sai mailasta Vantaan Golfpuistossa – poliisi tutkii

Vantaan Golfpuistossa tapahtui ikävä tapaus. Neljän pelaajan ryhmässä ollut mies antoi mailansa puhua katkaisten valkoposkihanhen kaulan. Video tapauksesta on levinnyt Whatsapp-ryhmissä ja päätyi lopulta poliisin esitutkintapöydälle.

Valkoposkihanhet ovat yleinen näky ja monien mielestä myös riesa kotimaisilla kentillä. Niitä on runsain mitoin myös Vantaan Golfpuiston kentällä Petikossa. Ilta-Sanomat uutisoi 29.9 tapauksesta, jossa golfari oli videolla päätynyt katkaisemaan mailalla linnun kaulan.

Hanhen tappaminen oli tarkoituksellinen teko ja suunniteltu, sillä tapaus oli kuvattu myös videolle. Videolla mies iskee hanhen kaulan katki kovalla golflyönnillä. Videolla ei näy tapausta kuvannut henkilö, eikä muita ryhmän pelaajia.

Asia tuli torstaina myös Vantaan Golfpuisto Oy:n toimitusjohtaja Ville Nurmen tietoisuuteen – tiedon tapauksesta hän sai Ilta-Sanomilta.

”Olemme olleet siitä hyvin järkyttyneitä ja todella shokissa. Miten kukaan voi tehdä sellaista”, Nurmi ihmetteli IS:n artikkelissa.

Nurmi päätyi tekemään asiasta rikosilmoituksen. Tapauksen tekijästä on vahva epäilys, sillä videolla hänet tunnistaa täysin selkeästi. Tekijä ei yritä peitellä itseään millään tavoin. Ilta-Sanomien uutisen mukaan kyseessä ei ole Vantaan Golfpuiston, eikä minkään muunkaan pääkaupunkiseutulaisen kentän jäsen.

”Jos hän olisi meidän jäsen, erottaisimme hänet välittömästi. Riippumatta siitä minkä seuran jäsen hän on, meillä hän ei tule enää ikinä pelaamaan.”, Nurmi kertoi lehdelle.

Rikostutkinta aloitettu

Tapauksen tutkinnanjohtajana toimii Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Juha Springare. Hän vahvisti Ilta-Sanomille, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus. Rikosilmoituksessa Vantaan Golfpuiston henkilökunta on kertonut poliisille epäilyksensä tekijän henkilöllisyydestä.

”Ei ole sata varmaa, poliisi tutkii”, Nurmi vastasi GoGolfille, kun kysyimme miehen henkilöyttä.

Tapauksen videotallenne on toimitettu poliisille. Rikosnimike tutkinnassa on luonnonsuojelurikos. Epäiltyä tekijää ei olla tavoitettu vielä poliisin toimesta. Valkoposkihanhen ohjeellinen korvausarvo on Wikipedian mukaan 336 euroa.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Edit: Otsikko muutettu 30.9

Etsi luettavaa