Hyppää sisältöön

Hallitus myllättiin uusiksi – Mitä nyt?

Hanna Hartikainen tuli puheenjohtajakisaan nykyhallituksen ulkopuolelta.

Uusi puheenjohtaja haluaa lopettaa riitelyn.

Eilisestä liittovaltuuston kokouksesta ei yllätyksiä puuttunut, kun sekä liittohallituksen puheenjohtaja, että varapuheenjohtaja valittiin vanhan hallituksen ulkopuolelta. Uudella puheenjohtajalla Hanna Hartikaisella on muutosjohtajan statuksensa ansiosta kosolti liikkumavaraa – ja myös velvoite saada konkreettisia uudistuksia aikaiseksi.

Hartikainen yllättyi 29-11 äänestystuloksen perusteella positiivisesti liittovaltuuston muutoshalukkuudesta. Ensi töikseen hän haluaa tavata henkilökohtaisesti koko liiton toimiston väen ja hankkia lisätietoa asioiden nykytilasta. Vasta sitten on aika raivata pöytä strategianeuvottelujen osapuolia varten. Mitään konkreettisia uudistuksia Hartikainen ei halunnut luvata.

”Turha ryhtyä tyhjentämään pajatsoa, kun ollaan näin alussa vielä”, Hartikainen sanoo. ”Ensin täytyy ottaa asioista kunnolla selvää”.

Luottoa löytyy

Hartikainen on eilisen perusteella hyvin luottavainen uuden hallituksen suhteen. Hän on kiinnittänyt huomiota Golfliiton huomattavaan osaamistasoon verrattuna moneen muuhun urheilujärjestöön ja harmittelee, että siitä suuri osa sulaa kinasteluun.

”Kaikki sisäiseen riitelyyn käytetty aika on pois jäseniltä, kentiltä ja oikealta työltä”, Hartikainen toteaa. ”Siksi yhteiseen pöytään pitää päästä mahdollisimman pian”.

Hän uskoo tuoreiden kasvojen auttavan urakassa. Ilman vanhojen päätösten tuomaa painolastia on helpompi päästä liikkeelle.

”On kuitenkin hyvä, että hallituksessa on myös tiettyä pysyvyyttä”, Hartikainen toteaa. ”Joistain asioista on hyvä olla kunnolla perillä”.

Ketkä päättävät?

Uusi hallitus koostuu monen alan osaajista. Puheenjohtaja Hanna Hartikainen (HGK) tulee vakuutusalalta, jolla hän on toiminut yhteistyössä useiden urheilujärjestöjen kanssa. Varapuheenjohtaja Timo Santavuo (PGK) omistaa lakiasiaintoimiston Porissa ja hänellä on mittava urheilujärjestötausta. 

Pohjois-Suomen uusi edustaja Marko Leiviskä (OGK) on Nokia-taustainen ohjelmistoalan projektijohtaja. Keski-Suomen niin ikään uusi edustaja Petri Hurri (NRG) työskentelee toimitusjohtajana energia-alalla. 

Uudenmaan Elisabeth Spåre (KuG) eläköityi keväällä Golfliiton talousvastaavan tehtävästä ja on toiminut sittemmin umpisolmuun juuttuneen strategiahankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana. Uudellamaalla jatkaa myös HSGC:n Jyrki Nykänen ja Itä-Suomen alueella Golf-Porrassalmen Harri Marjala

Hallituksen vakiokalustoon kuuluva Pohjanmaan pitkäaikainen järjestöjyrä ja mm. entinen Golfliiton ja EGA:n puheenjohtaja Antti Peltoniemi (EPG) jatkaa niin ikään tehtävässään. 

 

Etsi luettavaa