Hyppää sisältöön

Hakula jatkaa kärjessä – millainen kiertue PGA Tour Latinoamérica oikein on?

Toni Hakula on käytännössä varmistanut pelipaikan itselleen ainakin puoleksi vuodeksi.

Toni Hakula on käytännössä varmistanut paikan PGA Tour Latinoamericassa puoleksi vuodeksi. Vain voittaja saa paikan koko kaudeksi.

Toni Hakula jatkaa PGA Tour Latinoamérican karsintakilpailun kärjessä, kun kisaa on enää yksi kierros jäljellä.

Eroa toisena olevaan Jeremy Gandoniin on vain lyönti. Vahvasti kuitenkin näyttää siltä, että kisan voitto ratkeaa huomenna näiden kahden pelaajan välillä, sillä Hakulalla on kaulaa kolmantena olevaan kolmen amerikkalaisen pelaajan ryhmään jo viisi lyöntiä.

Voitto on tärkeä siinä mielessä, että vain voittaja saa täyden kategorian kiertueelle koko kaudeksi. Seuraavat kymmenen pelaajaa saavat kunnon pelioikeuden vain puoleksi vuodeksi.

Hakulan tulos kolmen kierroksen jälkeen on -10 (68-69-69) ja Gandonin -9 (69-69-69). Hakula on ollut kisan kärjessä alusta lähtien.

Kolmannen kierroksen jälkeen Hakula hieman harmitteli sitä, ettei ole vielä päässyt sinuiksi El Campeon -kentän griinien kanssa.

”Puttasin kolme kertaa 17. reiällä, mutta sellaista tapahtuu näillä viheriöillä. Ne ovat hitaat ja vieläkin melko märät. Kun pelaat viimeisessä ryhmässä myöhään iltapäivällä, ne muuttuvat entistäkin hitaimmiksi”, Hakula sanoi kiertueen kotisivuilla.

PGA Tour Latinoamérica on satelliittikiertue eli kolmannen tason kiertue, jota pyörittää PGA Tour. Se perustettiin vuonna 2012, mutta toimi aiemmin Tour de las Américas -nimellä.

Kiertueen viisi parasta pelaajaa nousee kauden päätteeksi PGA Tourin haastajakiertueelle Korn Ferry Tourille.

Hakula on pelannut latinotouria kolmen kauden ajan. Vuonna 2018 Hakula voitti Meksikon-kisan, mutta ei yltänyt tuolloin rankingissa viiden parhaan joukkoon, vaan sijoittui 16:nneksi. Viime kaudella Hakulan sijoitus oli 72:s – ja karsinnat kutsuivat.

Karsintakilpailuja järjestetään syksyllä yhteensä neljä.

Etsi luettavaa