Hyppää sisältöön

Hän on PGA Tourin hitain pelaaja

Mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa. Ben Crane on PGA Tourin etana.

Golf.com toteutti nimettömän pelaajakyselyn, jossa tiedusteltiin muun muassa tähtien pelinopeudesta. PGA Tourin hitaimman pelaajan tittelin sai jälleen Ben Crane.

Kuka on kiertueen hitain ja nopein pelaaja. Muun muassa tätä tiedusteli Golf.com kyselyssään, johon kiertuepelaajat saivat vastata nimettömänä.

Ben Cranen valinta kiertueen etanaksi ei tullut yllätyksenä, sillä hän napannut kärkipaikan ennenkin. Kyselyyn vastasi 50 ammattilaista, joista yli kymmenen (21 %) piti Cranea kaikista hitampana pelaajana. Yhtä selvä kakkonen oli Kevin Na, jonka valitsi hitaimmaksi 17 % vastaajista.

Nimimiehistä listalle pääsivät Jason Day (11 %) ja Jordan Spieth (8 %), jotka ovat maailmanlistalla viiden parhaan joukossa.

”Jason Day, Jordan Spieth, Ben Crane – ja lista (hitaista pelaajista jatkuu ja jatkuu”, vastasi eräs turhautunut pelaaja.

Crane on hitaasta pelistään silmätikuksi aiemminkin, ja usein hän on lyönyt sillä leikiksi. Kuusi vuotta sitten hän julkaisi YouTubessa tällaisen nettivideon.


”En aio kiinnittää huomiota siihen, että rupeaisin pelaamaan nopeammin”

Jason Day


Myös Jason Day on saanut runtua hitaasta pelistään jo ennen kyselyä, mutta mies itse ei ole siitä moksistaan. Tammikuussa Day oli sitä mieltä, että aikoo pelata juuri sitä tahtia, kun tuntee olonsa mukavaksi.

”En aio kiinnittää huomiota siihen, että rupeaisin pelaamaan nopeammin”, Day sanoi haastattelussa.

”Jos minun pitää mennä pois pallolta tunteakseni oloni hyväksi, aion niin tehdä, vaikka minun pitäisi tehdä niin viisi kertaa, ennen kuin oikeasti lyön palloa”, hän jatkoi.

Dayn puolustukseksi täytyy sanoa, että kun kiertuepelaajilta kysyttiin myös erikseen, pelaako juuri Day hitaaksi, vain 42 % pelaajista vastasi kyllä. Toisaalta 32 % kieltäytyi vastaamasta kysymykseen.

Kuka sitten on kiertueen sähköjänis? Matt Every, vastasi lähes viidennes pelaajista (18 %). Every on kaksinkertainen Bay Hill -kisan voittaja, joten nopea peli ei ole vaikuttanut ainakaan hänen peliinsä negatiivisesti. Matt Jonesin pelaajat valitsivat listan kakkoseksi. Myös maailmanlistan ykkönen Dustin Johnsonin pelinopeutta kiitteli moni pelaaja.

Entä pitivätkö pelimiehet hidasta peliä kiertueella ongelmana. Kyllä, vastasi peräti 84 % kyselyyn osallistuneista.

Jotain tarttis siis tehdä.

Etsi luettavaa