Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan ensimmäinen 18-reikäinen täyttää 30 vuotta –Tawast Golfissa aihetta juhlaan

Tawast Golf voidaan luokitella puitteiltaan ja hengeltään tyylikkäimpien 80-luvun klassikkokenttien joukkoon

Osakeyhtiön talous on kunnossa, jäsenmäärä kasvaa merkittävästi edellisvuodesta, ja kenttä on saatu haastavan kevään jälkeen mainioon kuntoon

Suomen Tiilaaksoksi brändätyllä Hämeenlinnan talousalueella on viisi golfkeskusta ja yhteensä 81 reikää.

Tawast Golf & Country Club oli näistä ensimmäinen, joka rakensi kentän18-reikäiseksi. Seura juhlii 30-vuotista olemassaoloaan elokuun 10:s päivä, kenttä otettiin käyttöön 28. elokuuta 1989.

Suomessa elettiin Tawastin avaamisen aikoihin voimakasta golfbuumia, Hämeenlinnan silloin ainoan kentän,  Aulangon yhdeksänreikäisen kapasiteetti oli jäänyt auttamattoman pieneksi.

Järvimaisemia Tawastin yhdeksiköltä

Järvimaisemia Tawastin yhdeksiköltä

Tawast Golfin pelaajakannassa ja johdossa oli ensimmäisistä vuosista alkaen useimmista muista uusista kentistä poiketen paljon lajiosaamista ja kokemusta, joka toi golfkeskukseen uskottavuutta ja hyvää henkeä.

”Hyvään henkeen,lajin ja sen perinteiden kunnioittamiseen, sekä omien pelaajien lisäksi vieraspelaajien ystävälliseen vastaanottamiseen panostamme luonnollisesti edelleen”, painottaa toimitusjohtaja Lauri Manninen.

Hämeenlinnan ja Tawast Golfin keskeisen sijainnin johdosta osakkaina ja jäseninä on paikallisten lisäksi varsin paljon pelaajia, joilla on kesäasunto Hämeenlinnassa ja sen naapurikunnissa.

”Kierrosmäärämme (27 000 – 33 000) kautta kohden ovat hyvällä tasolla. Klubilla on vilkasta elämää, seuratoiminta on aktiivista”, Manninen iloitsee.

Kenttä on mainiossa kunnossa

Kuluvan kauden kevät oli Tawast Golfille hyvin haastava. 

”Talvi oli vaikea ja se näkyi rankalla tavalla kentän kunnossa sekä pelaajamäärissä. Kenttämestari henkilökuntineen on tehnyt koko ajan kovasti töitä ja nyt kenttä on taas hienossa kunnossa”, Manninen kertoo.

Juhlavuoden aikana Tawastissa ei pelata suuria kansallisia kisoja. 

”Avoimia kisoja on toki tarjolla ja vieraat ovat erittäin tervetulleita.Panostimme tälle kaudelle erityisesti omien ja uusien jäsenten palvelujen kehittämiseen.”

Klubialueen keskellä sijaitseva puttiviheriö istuu maisemaan erinomaista paremmin

Klubialueen keskellä sijaitseva puttiviheriö istuu maisemaan erinomaista paremmin

Seura on saanut hinnoitteluaan uusimalla noin 500 uutta jäsentä, joista 100 on aloittelijoita, jotka ovat suorittaneet Tawastissa green cardin.

Mannnisen oletusarvo on, että Tawastin jäsenmäärä kasvaa edellisvuodesta tämän vuotisen vertailukohtaan reilulla kolmanneksella.

Elokuussa 2018 jäseniä oli  noin 1 100, tällä hetkellä määrä on noin 400 suurempi.

Osakkeiden tuottamia pelioikeuksia on 750 kappaletta, vastikkeen hinta on 750 euroa. 

Golfyhtiö teki maaliskuussa päätöksen, jonka mukaan osakkeen voi 1000 euron muuntomaksua vastaan muuttaa passiiviseksi kaudesta 2020 alkaen.

Tawastin aiempi tj. Heikki Aaltonen, Tom Sandström (Kymen Golf), Marja-Liisa Karhu (Kymen Golf) sekä Sisko Partanen pelasivat tiistaina seniorien klubiottelua

Tawastin aiempi tj. Heikki Aaltonen, Tom Sandström (Kymen Golf), Marja-Liisa Karhu (Kymen Golf) sekä Sisko Partanen pelasivat tiistaina seniorien klubiottelua

Yhtiön kassavirtaan Manninen ei usko passivoitavien osakkeiden tuovan suurempaa haastetta.

”Golfyhtiöllä on mahdollisuus vuokrata eteenpäin näiden pelioikeuksia. Kun pidämme kentän ja muun infrastruktuurin Tawasta Golfissa erinomaisessa kunnossa ja hengen kohdillaan, seuraavatkin 30 vuotta ovat golfyhteisölle menestyksekkäitä”,  Lauri Manninen ennakoi haastattelun lopuksi.

Tawast Golf

Etsi luettavaa