Hyppää sisältöön

Guide-kenttävierailu: Ruuhikoski Golf

Ruuhikoski Golfia voi hyvällä omallatunnolla kutsua helmeksi keskellä Pohjanmaata. Haasteellisen alkukauden jälkeen kentän kunto on saatu erinomaiseksi.

Robert Trent Jones Jr.:n suunnittelema Ruuhikoski Golf sijaitsee Nurmon jokilaaksossa Seinäjoen kupeessa Etelä-Pohjanmaalla. Kenttä on sijainnista johtuen edelleen suurelle golfyleisölle hieman tuntematon, mutta on suunnittelultaan ehdottomasti Suomen parhaimmistoa. Trent Jones on onnistunut yhdistämään pohjalaisen peltomaiseman ja Nurmon jokilaakson korkeuserot mielenkiintoiseksi ja vaihtelevaksi kokonaisuudeksi.

Robert Trent Jones Jr.:n kädenjälki näkyy vahvasti koko kentällä.

Robert Trent Jones Jr.:n kädenjälki näkyy vahvasti koko kentällä.

Petteri Patjas

Talvi ja alkukevät aiheuttivat päänvaivaa lähes kaikille läntisen Suomen golfkentille. Viheriöiden kasvua ei myöskään auttanut kesän kuivuus, joka Ruuhikoskella tosin pystyttiin torjumaan tehokkaan kastelujärjestelmän avulla. Vierailupäivänä kentän viheriöt olivat jo huippukunnossa, joka lupaa hyvää loppukauden kierroksia ajatellen.

Heinäkuussa hellekesän uuvuttava vaikutus on näkynyt lähes kaikkialla Suomessa pienempinä kierrosmäärinä. Ruuhikoskella kauden alussa hankitut uudet golfautot ovat olleetkin nyt todella kovassa käytössä. Autoissa käytettävä GPS-teknologia tuo pelaajille myös lisää käyttömukavuutta.

Ykkösväylällä avaus pitää lyödä edessä virtaavan joen yli.

Ykkösväylällä avaus pitää lyödä edessä virtaavan joen yli.

Petteri Patjas

GoGolf Guide -väylä Ruuhikosken kentällä on väylä nro 13, joka on myös kentän näyttävin väylä. Pituudeltaan vain reilut 300 m pitkä par-4 kulkee Nurmo-joen reunaa ja vaatii huolellisuutta tiipaikalla. Vasemmalla sijaitseva väyläbunkkeri toimii hyvänä tähtäyspisteenä, mutta napsii myös ahnaasti karanneita avauksia.

Guide-väylä nro 13 kulkee Nurmo-joen reunaa.

Guide-väylä nro 13 kulkee Nurmo-joen reunaa.

Petteri Patjas

Kokonaisuutena Ruuhikoski Golf on ehdottomasti yksi Suomen parhaita golf-bongauskohteita. Pääkaupunkiseudulta oman auton lisäksi kentälle pääsee kätevästi esim. hyödyntämällä Pendolino-junayhteyttä Helsingistä Seinäjoelle.

Katso GoGolfin facebook-sivuilta Ruuhikoski Golfin toimitusjohtaja Jyri Sarvikkaan kuulumisia ja mallisuoritus Guide-väylän avaukseen.

Etsi luettavaa