Hyppää sisältöön

Guardian: Ryder Cup perutaan tältä vuodelta

Seuraava Ryder Cup järjestetään Whistling Straitsin kentällä. Onko vuosi 2020 vai 2021

Ryder Cupia ei järjestetä tänä vuonna, mikäli Guardian-lehteä on uskominen.

Ryder Cupia ei pelata tänä vuonna, vaan se siirretään syksyllä 2021. Näin uutisoi eilen britannialainen Guardian-lehti.

Lehden mukaan päätöksestä tiedotetaan suurelle yleisölle ensi viikolla. Tähän asti tiedotuslinja on ollut, että tapahtuma pidetään normaalin aikataulun mukaisesti.

Ryder Cupin järjestämiestä vastaavat yhdessä PGA of America ja European Tour. Tänä vuonna Yhdysvaltain ja Euroopan välinen haasteottelu on tarkoitus pelata Whistling Straits -kentällä Wisconsisissa, Yhdysvalloissa.

Tapahtuman mahdollinen siirtäminen johtuu koronaepidemiasta. Monet pelaajat ovat ilmoittaneet, että ilman yleisöä Ryder Cupin pelaamisessa ei ole mieltä.

Aiemmin on spekuloitu sillä, että Ryder Cup voitaisiin pelata pienemmän yleisön edessä. Yhtenä lukuna on käytetty maksimissaan 25 000 katsojaa per päivä, kun esimerkiksi neljä vuotta sitten Hazeltinessa katsojia oli tuplasti enemmän per päivä.

Yhdysvalloissa koronavirus ei kuitenkaan ole ottanut laantuakseen ja Guardianin mukaan esimerkiksi katsomoiden rakentamista kentällä ei ole vielä aloitettu, vaikka normaalisti tässä vaiheessa niiden pitäisi olla jo hyvässä vauhdissa.

Edellisen kerran Ryder Cup jouduttiin siirtämään vuonna 2001 WTC-iskujen vuoksi. Tämän jälkeen tapahtuma on järjestetty aina parillisina vuosina.

Mikäli tapahtuma joudutaan siirtäminen uudestaan, palataan takaisin vanhaan aikatauluun. Tämä tarkoittaisi sitä, että seuraava Ryder Cup Euroopassa järjestettäisiin vuonna 2023.

Etsi luettavaa