Hyppää sisältöön

Greg Normanin svingiajatuksella lisää pituutta ja tarkkuutta draiveihin

Greg Normanin loppuasennossa näkyy

Greg Normania voidaan pitää yhtenä golfhistorian parhaista draivaajista. Hän onnistui yhdistämään pituuden ja tarkkuuden ehkä paremmin kuin kukaan muu.

Greg Norman oli urallaan kolmena vuonna PGA Tourin Total Driving –tilaston ykkönen. Se on tilasto, joka laskee yhteen pelaajan rankingin pituudessa ja väyläosumissa. Esimerkiksi vuonna 1988 Norman oli tourin kolmanneksi pisin draivaaja ja osui silti 70 prosenttiin väylistä. Normanin tarkkuudesta kertoo jotain se, että hän valitsi usein draiverin myös kentän kapeimmilla väylillä. 

Normanin mukaan tärkein tekijä pitkälle ja tarkalle draivaamiselle on vartalon kierto. Taakseviennissä hän ajattelee kiertoa niin, että vyön solki kääntyy reilusti kohteesta poispäin. Tämä pitää huolen siitä, että lantio kääntyy kunnolla taakseviennissä.

Kun lantiota kiertää ensin taakseviennissä, se kääntyy helpommin myös downsvingissä. Artikkelikuvassa nähdään Normanin loppuasento, jossa lantio on kääntynyt täysin kohteen suuntaan. Hyvä kierto siirtää painon etujalalle ja saa koko vartalon mukaan svingiin.

Liikkeen rajoittaminen voi toimia raudoilla, mutta se harvoin parantaa draivaamista. Tourin parhaat draivaajat kautta aikojen ovat svinganneet isolla liikkeellä ja suurella vartalonkierrolla. 

 

Etsi luettavaa