Hyppää sisältöön

Greg Normanin edustaman kiertueen kisassa 4 miljoonaa dollaria voittajalle: ”Toivon että maailmanlistan 350:s voittaa”

Greg Norman ei ole antanut periksi, vaikka yksikään maailmantähti ei ole vielä julkisesti hypännyt mukaan LIV Golf Invitational Seriesin kilpailuihin. KUVA: GETTY IMAGES

Great White Shark vakuutti, että hänellä on sopimuksia huippujen kanssa LIV Golf Invitational Seriesin ensimmäiseen kilpailuun.

The Masters meni, ja tämän jälkeen Saudi-Arabian valtionhallinnon rahoittaman LIV Golfin toimitusjohtaja Greg Norman piti tiedotustilaisuuden synnytteillä olevan kiertueen lähitulevaisuuden näkymistä.

Ensimmäinen seitsemästä 25 miljoonan dollarin kisasta käynnistyy 9. kesäkuuta Centurion Clubilla Englannissa.

Mukaan otetaan 48 pelaajaa.

Voittaja kuittaa 4 miljoona taalaa, kaikille muillekin menestyjille ja osallistujille on luvassa muhkea korvaus 20 miljoonan kokonaispotista.

Parhaiden kolmen miehen joukkueiden kesken jaetaan viisi miljoonaa taalaa.

Selvyyden vuoksi vielä kerran. Rahaa per pelaaja jaetaan yli 500 000 taalaa.

Mutta mistä pelaajat tulevat?

Yhtään sopimusta ei ole julkaistu.

”Meillä on sopimuksen tehneitä pelaajia. Vastoin niitä valheellisia huhuja, joita tarkoituksella levitetään”, Norman vakuutti.

”Toimistossani oli vastikään pelaaja, jolla on ansiolistallaan kaksi major-voittoa.”

Oletettavaa kuitenkin on, että Normanin ovella ei ole ruuhkaa. Aiemmin talvella hän ilmoitti laittaneensa tiedotteen ja lisää faktoja 250 pelaajalle ympäri maailman.

Mikäli maailmalista olisi tällöin ollut kriteerinä, suomalaispelaajista postiluukku olisi kolissut Kalle Samoojalla, Mikko Korhosella sekä Tapio Pulkkasella.

Norman on joutunut pudottamaan rimaa

Hattu-Tapio Pulkkanen kertoi tuolloin GoGolfille, että ei ole saanut Normanilta yhteydenottoa.

”Rehellisesti puhuen. Järjestämme kisan riippumatta siitä, keitä lähtee mukaan”, Norman jatkoi tiilanneanalyysiään medialle.

”Ykköspalkinto on 4 miljoonaa dollaria. Toivon, että maailmanlistan 350:s pelaaja voittaa. Se muuttaisi täysin hänen ja perheensä elämän.”

Hyvin mahdollista onkin, että jättipotista huolimatta pääkiertueiden pelaajat karttaisivat osanottoa.

PGA Tour on ilmoittanut antavansa elinikäisen porttikiellon jäsenilleen, jotka osallistuvat kilpailevan kiertueen kisoihin ilman lupaa.

”Kun tätä (tuntemattomien pelaajien voittokulkua) jatkuisi muutaman viikon ajan, huippupelaajat muuttaisivat kantansa pohtiessaan, että he voittaisivat nämä miehet vaikka kädet selän taakse sidottuina”, Norman runoili.

25 miljoonan taalan kisoja on siis kauden aikana ohjelmassa seitsemän.

Kahdeksas, Tourin finaali pelataan 28.-30. lokakuuta.

Tällöin henkilökohtaisessa kisassa on jaossa 30 miljoonaa, joukkueille 50 miljonaa.

Koko kiertueen palkintopotti on edelliset summaten 255 miljoonaa.

Elämme mielenkiintoisia aikoja jo odottaessamme keitä ensimmäiseen kisaa on tulossa mukaan.

Bubba Watson voisi profiililtaan istua Greg Normanin Tourin ykköstykiksi: Pelaajana todennäköisesti tie tukosa Ryder Cupiin, samoin kapteenina. Ikää yli 40 vuotta ja kansansuosio varsin suuri. KUVA: GETTY IMAGES

The Telegraph arvioi uutisessaan, että terävimmistä huipuista neuvottelupöydässä olisivat istuneet viimeisillä kierroksillla muun muassa Bubba Watson, Ian Poulter, Lee Westwood sekä Kevin Na.

Näistä Watsonilla on kaksi majoria plakkarissa, muilla ei ensimmäistäkään.

Lähde: The Telegraph

Etsi luettavaa