Hyppää sisältöön

Greg Norman viittaa kintaalla Roryn ja Tigerin potkupuheille: ”Aion vaikuttaa LIVissä pitkän, pitkän aikaa”

Rory McIlroyn ja Tiger Woodsin mielestä Greg Normanin pitäisi lähteä LIVistä. KUVAT: GETTY IMAGES

Greg Norman ei ole moksiskaan siitä, että kaksi golfmaailman näkyvintä hahmoa vaatii hänelle potkuja. Norman antoi erikoishaastattelun Today’s Golfer -lehdelle.

”Gregin täytyy poistua takavasemmalle.”

Näin tokaisi ensin Rory McIlroy ja viime viikolla rintamaan liittyi Tiger Woods, jonka mukaan ”Gregin täytyy lähteä”.

Gregilla PGA Tour -pelaajien nokkamiehet viittasivat tietysti LIV Golfin keulakuvaan Greg Normaniin.

Kaksikko näkee, että neuvottelut PGA Tourin ja LIV Golfin mahdollisesta ystävällismielisestä rinnakkaiselosta voidaan ehkä aloittaa vasta sen, kun Norman luopuu asemastaan Saudi-kiertueella.

Normanin puheet ja teot, muun muassa PGA Tourin haastaminen oikeuteen, ovat selvästikin jättäneet jäljen supertähtiin.

McIlroyn ja Woodsin lausunnot kantautuivat luonnollisesti myös ”Suuren valkoisen hain” korviin. Today’s Golferille antamassaan erikoishaastattelussa Norman vakuuttaa, ettei hän ole supertähtien puheista moksiskaan.

”En välitä McIlroyn ja Woodsin puheista pätkääkään”, Norman väittää.

”Heillä on oma agendansa, mistä se sitten johtuukaan, ja he sanovat mitä haluavat. Se ei kalva eikä vaikuta minuun. Aion vaikuttaa LIVissä pitkän, pitkän aikaa”, hän jatkoi.

Tuplamäärä kilpailuja ensi vuonna

Norman arvioi haastattelussa, että LIV Golfin suuri ja nopea suosio on johtanut siihen, että kilpailijat suhtautuvat siihen negatiivisesti. Saudi-Arabian valtionrahaston PIF:n perustama kiertue käynnistyi kesäkuussa ja tänä vuonna pelattiin seitsemän kilpailua.

Ensi vuonna kilpailuja on tuplasti enemmän, ja LIV Golf julkaisti viime viikolla neljä uutta kenttää ja kilpailua neljässä eri maanosassa.

”Kun monopolin haltija kokee, että sen asema on uhattuna, peli voi muuttua rumaksi”, Norman näkee syyn erilaisiin ulostuloihin.

”Omasta näkökulmastani olen valinnut tänä vuonna oikean tien ja aion jatkaa sillä, koska uskon liiketoimintamalliimme. Uskon ihmisiin ja uskon pelaajien itsenäisiin oikeuksiin. Olemme jo nähneet dramaattisen muutoksen”, hän pohtii.

Muutosta on tapahtunut myös PGA Tourilla, jossa palkintorahat ja muut palkkiot ovat nyt huimassa nousussa. Esimerkiksi Jon Rahm jakoi hiljattain kiitosta LIV Golfille siitä, että kiertue ja palkkiot ovat kehittymässä pelaajien kannalta suotuisaan suuntaan.

Huhut Normanin potkuista ”ilmeisen vääriä”

Huhuja Normanin potkuista on liikkunut viime keväästä lähtien, mutta ne on yleensä torpattu. Viimeksi hänen korvaajakseen povattiin entistä TaylorMaden pomoa Mark Kingiä.

”Ilmeisen vääriä”, kommentoi LIV Golfin toimitusjohtaja Majed Al-Sorour näitä väitteitä.

Myös Norman itse vakuutteli Today’s Golferille, että hänellä on sijoittajien eli käytännössä PIF:n luottamus.

”Voin sanoa, että meidän kunnianhimomme tulevaisuuden suhteen ovat merkittävät ja huomattavasti korkeammalla kuin vuonna 2022”, Norman toteaa.

Ratkaisua PGA Tourin ja LIV Golfin väliseen kädenvääntöön tuskin on siis lähiaikoina luvassa.

MAINOS

Oletko päättänyt olla parempi golfari ensi kaudella?

Varaa paikka GoGolf-valmennuksen suosituilta talvikursseilta – ja nautit pelamisesta ensi kesänä aiempaa enemmän.

Etsi luettavaa