Grace voittoon, Pulkkasella jäi hampaankoloon Etelä-Afrikassa

Branden Grace palasi voittajaksi pitkän tauon jälkeen

Tapio Pulkkanen jätti viikonloppuna komean mahdollisuuden käyttämättä lähtiessään johtopaikalta lauantain peleihin. Lopullinen sijoitus heikon viikonlopun myötä oli 15:s sija. Kisan voittoon pelasi kotiyleisön riemuksi komean sunnuntain pelannut Branden Grace.

Tapio Pulkkasen johtoasema lauantaihin lähdettäessä vaihtui lopulta 15:nteen sijaan South African Openissa. Kyseessä on täysin sama sijoitus, jonka Pulkkanen kuittasi samalta kentältä vuosi sitten.

Viimeisellä kierroksella Pulkkasen haaveissa oli jopa kiri voittotaistoon saati paikkaan The Openissa. Se kariutui vahvasti jo ensimmäisellä reiällä sunnuntaina Pulkkasen aloitettua tuplalla. Loppu oli kuitenkin mallikkaampaa ja Tapsa kasasi kierroksen loppuun neljä birdietä ja kaksi bogia. Kisan tulokset olivat Pulkkasen osalta lopulta 65-66-71-70 (-10) ja hän jäi voitosta 11 lyöntiä, The Openista kuusi.

”Tottakai kirvelevä fiiis jäi kun viikonloppuna ei kulkenut, mutta paljon hyvää ja innolla odotan tulevia koitoksia. Vähän pitää hioa lyöntiä ja puttia ensi viikkoa varten”, Pulkkanen tiivisti.

Ensi viikolla pelataan kauden ensimmäinen Rolex Seriesin osakilpailu Abu Dhabissa. Pulkkanen on mukana kisassa kuten myös kautensa avaavat Kalle Samooja ja Mikko Korhonen

Sami Välimäki jäi Etelä-Afrikassa myös kohtalaisen aseettomaksi vahvan avauskierroksen jälkeen. Välimäki pelasi tulokset 67-70-71-72 (-4) päätyen sijalle 51. Jatkoonpääsy oli kauden toinen kolmessa kilpailussa ja sijoitus samalla paras nuorella European Tour -uralla.

Branden Grace oli sunnuntain kuningas

Branden Grace näytti, että vaikka kurottavaa oli kolme lyöntiä Louis Oosthuizeniin, ei ikinä kannata luovuttaa. Kovana viimeisen päivän pelaajana tunnettu Grace oli vielä kahden reiän jälkeen +1 kierrostaan ja neljän lyönnin päässä, mutta sitten alkoi suuri tykitys.

Grace teki kierroksensa loppuun kahdeksan birdietä ja eaglen napaten uransa yhdeksännen European Tour -voiton. Edellisestä kerkesi kulua aikaa reilut kaksi vuotta.

”On uskomaton fiilis kenelle tahansa eteläafrikkalaiselle voittaa tämä pokaali. Putteri oli todella kuumana tänään ja se mahdollisti kaiken tämän. Samalla tämä on varmasti hyvä syntymäpäivälahja vaimolle”, Grace kertoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

Grace nappasi voitollaan paikan The Openiin heinäkuulle. Loius Oosthuizen on tunnettu kakkossijojen spesialistina ja kylmä putteri toi hänelle yhden sulan lisään hopeahattuun. Kolmas sija oli sen sijaan dramaattisempi:

Marcus Armitage jakoi viimeiselle reiälle lähdettäessä kolmannen sijan Jack Seniorin ja pelikaverinsa Jaco Ahlersin kanssa. Senior oli jo maalissa, joten tilanne oli selkeä. Jos Armitage voittaa Ahlersin viimeisellä reiällä, saa hän paikan The Openiin, muissa tapauksissa paikat menevät Ahlersille ja Seniroille.

Armitage lähettikin komean lähestymisen noin neljään metriin komean avauksen jälkeen. Myös Ahlers selvisi viheriölle. Ahlersin tehtyä käytännössä varman parin birdieputin mentyä viereen, oli panokset valtavat 32-vuotiaan putissa. Sisään ja paikka Openiin sekä ensi viikon Rolex Seriesin kisaan, ohi ja jaettu kolmas sija kahden muun pelaajan kanssa. Ahlers otti täten kolmannen paikan, sillä hänen maailmanlistasijoituksensa on kahdeksan sijaa korkeampi kuin Seniorilla.

Armitagen putti jaksoi oikeasta reunasta sisään ja tuuletus oli sen mukainen. Kisa sai onnellisen lopun ja Armitage valtavan upean startin kauteen 2020. Saa nähdä miten mies ammentaa voimaa suorituksesta ensi viikolla Abu Dhabissa.