Hyppää sisältöön

Golfweek: LPGA:n pääsponsori pettyi pahasti, kun yhtään pelaajia ei ilmestynyt kilpailua edeltävälle illalliselle

CME Group Championshipin voittaja Lydia Ko vastaanotti sunnuntaina kahden miljoonan dollarin palkintoshekin CME Groupin toimitusjohtajalta Terry Duffyltä. KUVA: GETTY IMAGES

CME Groupin toimitusjohtaja Terry Duffy koki häpeällisenä paitsi yritystään myös itseään kohtaan sen, että LPGA:n pelaajat loistivat poissaolollaan kiertueen finaalikilpailua edeltäneellä illallisella. Syyttävä sormi osoitti kuitenkin kiertueen johdon suuntaan.

CME Group on LPGA-kiertueen pääsponsoreita. Kiertueen ranking on viralliseltaan nimeltään Race to CME Globe ja kiertueen viimeinen kilpailu on CME Group Tour Championship.

Tuo kilpailu päättyi sunnuntaina ja palkintopotissa oli peräti seitsemän miljoonaa dollaria, josta voittajan osuus oli kaksi miljoonaa – kaikkien aikojen suurin naisten golfissa, muuten.

Ennen ammattilaiskilpailuja järjestetään yleensä erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. CME Group on vienyt tämän astetta pidemmälle, sillä kilpailun aikaan se on järjestänyt perinteisesti talous- ja johtajuusseminaarin, johon osallistuu hyvin arvovaltaisia puhujia aina entisistä presidenteistä lähtien.

Seminaarin jälkeiselle illalliselle se on kutsunut myös tiettyjä pelaajia. Valitettavasti tänä vuonna yhtään pelaajaa ei tullut paikalle.

”Häpeälistä minua kohtaan”

Tieto tästä ei ollut kantautunut CME Groupin toimitusjohtajan Terry Duffyn korviin, sillä kun hän pyysi puheessaan henkilökuntaa sytyttämään valot ja pelaajia nousemaan nousemaan tuoleiltaan aplodeja varten, kahdella jalalla seisoi ainoastaan henkilökunta.

Tilanne oli Duffyn kannalta todella nolo, mutta hän malttoi mielensä ja kommentoi asiaa vasta kaksi päivää turnauksen päättymisen jälkeen.

”Se oli häpeällistä tämän kokoista yhtiötä kohtaa, ja se häpeällistä minua kohtaan henkilökohtaisesti”, Duffy kertoi Golfweek-julkaisulle.

Duffy ei kohdistanut sanojaan pelaajille, vaan syyttävä sormi osoitti LPGA:n johtoon päin.

”Olen poikkeuksellisen pettynyt LPGA:n johtoa kohtaan. Teidän pitää saada homma kuntoon tai muuten he menettävät minunlaisia ihmisiä tällaisten juttujen takia”, hän jatkoi.

Otan organisaation johtajana vastuun

Golf Week haastatteli juttuaan varten myös LPGA:n johtajaa Mollie Marcoux Samaania, joka otti syyt omille niskoilleen.

”LPGA:lla ei ole ollut suurempaa tukijaa kuin CME Group ja Terry Duffy”, Marcoux Samaan myönsi lehdelle.

”Viesti ei selvästikään ollut mennyt läpi, ja on minun vastuullani taata, ettei näin saisi tapahtua. Tässä tapauksessa otan täyden vastuun organisaation johtaja ja varmistan, ettei näin tule tapahdu koskaan”, hän totesi.

Ensi vuonna LPGA-kiertueen kokonaispotissa ylittyy ensimmäistä kertaa 100 miljoonan dollarin raja, josta tosin viisi majoria ja CME Group Tour Championship vastaavat miltei puolta.

Duffyn mukaan pelaajien täytyy näkyä ja osallistua enemmän, mikäli kasvun halutaan jatkuvan.

Mainos

Black Week Golf Skyssä 21.11.–27.11.

Katso kaikki Black Week -tarjoukset.

Etsi luettavaa