Hyppää sisältöön

Golfweek: Ensimmäinen PGA Tour -pelaaja pyysi lupaa osallistua saudikiertueen avauskisaan

Robert Garrigusin kerrotaan hakeneen PGA Tourilta lupaa osallistua LIV Golf Invitationalin avauskilpailuun. KUVA: GETTY IMAGES

Robert Garrikus on ensimmäinen pelaaja, joka on pyytänyt lupaa osallistua saudikiertueen avauskilpailuun. Asiasta kertoi Golfweek, joka oli kuullut asiasta useista eri lähteistä.

Saudi-Arabian masinoiman uuden golfkiertueen Liv Golf Invitationalin ensimmäiseen kilpailuun on vajaa kaksi kuukautta aikaa, mutta kiertue ei ole virallisesti nimennyt yhtäkään pelaajaa, joka osallistuu avauskilpailuun.

Sen sijaan kiertueen nokkamies Greg Norman on sanonut, että heillä on jo ensimmäisiä nimiä papereissa.

Yksi nimistä lienee Robert Garrigus. Golfweek uutisoi, että se on saanut useista eri lähteistä tiedon, että yhdysvaltalaispeluri on jättänyt PGA Tourin pyynnön osallistua kilpailuun.

PGA Tourin jäsenillä on velvollisuus pyytää poikkeuslupaa osallistua muiden kiertueiden osakilpailuihin.

Golfweekin mukaan Garrigus on toistaiseksi ainoa pelaaja, joka on jättänyt pyynnön pelata Liv Golf Invitationalin avauskilpailun. Jatkossa pyyntöjä uskotaan tulevan muitakin, ja syynä on raha.

LIV Golf Invitationalin yksittäisen kisan palkintopotissa on vähintään 25 miljoonaa dollaria eli enemmän kuin yhdessäkään majorissa tai muussa golfkilpailussa.

Pelaajilla, jotka haluavat Lontoossa pelattavaan avauskilpailuun osallistua, on vielä ensi maanantahin asti aikaa jättää hakemus PGA Tourille, jonka puolestaan pitää kertoa päätöksestään pelaajille vähintään 30 päivää ennen kilpailun alkua.

Tämä takaraja on 10. toukokuuta.

25 miljoonan palkintopotti

Kaikkiaan LIV Golf Invitationalissa pelataan kahdeksan kilpailua, joista viimeinen on finaali. Voittajan osuus seitsemästä ensimmäisestä kilpailusta on peräti 4 miljoonaa euroa eli lähes tuplasti sen, mitä esimerkiksi Scottie Scheffler tienasi Masters Tournamentissa.

Suurista seteleistä huolimatta LIV Golf Invitationalin ei ainakaan alkuun uskota houkuttelevan lajin suuria nimiä, sillä PGA Tour ja DP World Tour ovat vahvasti vastahankaan. Lisäksi kyseessä on myös moraalinen kysymys, sillä kiertue on ihmisoikeuksia polkevan Saudi-Arabian hanke.

Esimerkiksi Phil Mickelson menetti käytännössä kaikki sponsorinsa varomattomilla puheillaan kiertueeseen liittyen.

Kuka on Robert Garrigus?

Robert Garrigus on pitkän linjan kiertuejyrä, jonka parhaat vuodet golfissa ovat takana päin. Hän on voittanut kiertueella yhden osakilpailun ja ollut ottavana osapuolena uusinnassa kolme kertaa.

Majoreissa Garrigus on pelannut viimeksi vuonna 2013. Hänen paras sijoituksensa majoreissa on vuoden 2011 US Openissa, jossa hän sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle.

Maailmanlistalla Garrigus on tuhannen heikommalla puolella, mutta parhaimmillaan hän ollut sijalla 35. Edellisen kerran Garrigus on ollut sadan parhaan joukossa vuonna 2014.

Tänä vuonna Garrigusin paras sijoitus PGA Tourilla on jaettu 16:s. Hän on pelannut kaikkiaan vain neljä kilpailua.

Välillä Garrigus on hakenut vauhtia myös Korn Ferry Tourilta, joka on PGA Tourin haastajakiertue.

Garrigus on neljän edellisen vuoden aikana tienannut PGA Tourilla palkintorahaa hieman yli 300 000 euroa.

LIV Golf Invitanionalissa yhteen kilpailuun pääsee mukaan ainoastaan 48 pelaajaa.

Etsi luettavaa