Hyppää sisältöön

Golfpisteelle JSN:ltä langettava päätös

Kuvituskuva

Golfpiste on saanut Julkisen sanan neuvostolta huomautuksen. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen golfmediaa koskeva langettava päätös.

Langettavan päätöksen aiheutti se, ettei Golfpiste ollut poistanut asiattomia kommentteja artikkelin yhteydessä. Sivustolta puuttui tuolloin myös mahdollisuus ilmoittaa asiattomista kommenteista. Lisäksi Golfpiste sai JSN:ltä moitteita siitä, ettei se poistanut asiattomia viestejä riittävän nopeasti.

”Toimitus sai tiedon asiattomasta sisällöstä kantelun vastauspyynnön mukana sekä keskusteluissa JSN:n toimiston kanssa alkukesästä 2016 ja toistamiseen elokuussa. Juttuun liittynyt keskusteluketju poistettiin elokuun alussa”, JSN:n päätöksessä sanotaan.

”Kantelijaan kohdistuneissa kommenteissa häntä syytettiin muun muassa rikoksesta tai vähintään sen yrityksestä. Uskonnollinen vakaumus tuotiin esiin yksityisyyden suojaa loukkaavasti ja asiattomasti. Vaikka kantelija ei yksilöidysti pyytänyt loukkaaviksi katsomiensa viestien poistamista heti jutun ilmestyttyä, toimituksella olisi ollut mahdollisuus ja aikaa poistaa asiattomat kommentit jo kesäkuussa eikä vasta elokuussa. Neuvosto katsookin, että toimitus ei reagoinut viesteihin riittävän nopeasti”, JSN perustelee päätöstään.

Golfpisteen päätoimittajan Sami Markkasen mukaan kantelija ei ole pyytänyt toimittajaa tai Golfpiste.comia poistamaan jutun perässä olevia kommentteja eikä oikaisemaan artikkelissa mahdollisesti olevia virheitä.

JSN:n päätökseen voit lukea kokonaisuudessaan täällä. Golfpiste on viestinyt JSN:n langettavasta päätöksestä asianmukaisesta sivuillaan. Nykyään sivuston uutisten kommenttikentästä löytyy myös ilmoita asiattomasta kommentista -linkki.

Etsi luettavaa