Hyppää sisältöön

Golfmaailma suree Celia Barquínin kohtaloa

Celia Barquín Arozamenan kuolema on järkyttänyt golfareita ympäri maailman.

Golfmaailma tyrmistyi espanjalaisen huippuamatöörin järjettömästä surmasta. Celia Barquínin perhe pyytää kunnioittamaan yksityisyyttään näinä vaikeina aikoina.

Golfammattilaiset, -järjestöt ja -kiertueet sekä lajin harrastajat ovat ottaneet tyrmistyneenä vastaan suru-uutisen lupaavan Celia Barquín Arozamenan kohtalosta. Lahjakas espanajalaisgolfari löytyi surmattuna golfkentältä Yhdysvalloissa.

Surman takana on 22-vuotias koditon mies, jota poliisi epäilee murhasta. Todistajien mukaan hän olisi aiemmin puhunut useaan otteeseen kokevansa tarvetta surmata nainen.

Tiettävästi Barquín valikoitui uhriksi sattumanvaraisesti. Espanjalainen amatöörihuippu oli kiertämässä yksin kenttää maanantaina aamulla, kun surmaaja yllätti hänet.

Huolestuneet pelaajat löysivät hänen bäginsä, mutta eivät naista ja soittivat poliisin. Barquín löytyi vähän myöhemmin lammesta lähellä kenttää.

 

Lue lisää: Shokkiuutinen – tuore Euroopan mestari löydetty surmattuna lammesta

 

Uutinen on järkyttänyt ihmisiä eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi Sergio Garcia twiittasi surunvalittelunsa hänen perheelleen ja läheisilleen. Garcia kertoi, että hänellä oli ollut ilo tavata Barquín aiemmin.

Iowan yliopisto vastasi Garcian twiittiin julkaisemalla hellyttävän kuvan Barquínista ja Garciasta: ”Tämä oli yksi hänen suosikkikuvistaan”.

Yliopiston urheilujohtaja Jonathan Schaeffer puolestaan kysyi Garcialta, voisivatko Euroopan Ryder Cup -pelaajat pukea ylleen jonain päivänä ylleen jotain keltaista, joka oli Barquinin lempiväri.

Jää nähtäväksi toteuttaako Euroopan joukkueen toiveen viikon päästä perjantaina käynnistyvässä ottelussa.

 

Garcian lisäksi myös monet huippupelaajat ovat ottaneet osaa Barquínin läheisten suruun. Entinen naisgolfin yksinvaltias Annika Sörenstam julkaisi hänestä ja Barquínista aiemmin otetun yhteiskuvan.

Ladies European Tourilla vietetään tulevalla viikolla hiljainen hetki Barquínin muistolle.

Myös LPGA Tour ja USGA eli Yhdysvaltain Golfliitto kunniottivat 22-vuotiaana kuolleen naisen muistoa ja esittivät twiiteissän surunvalitettelut omaisille ja ystäville.

 

Karmea uutinen on ottanut koville luonnollisesti Barquínin perhepiirissä. Eilen hänen veljensä pyysi ihmisiä kunnioittamaan perheen yksityisyyttä näin vaikeina aikoina.

Etsi luettavaa