Hyppää sisältöön

Golfloma Venäjälle? Gorki Golf tarjoaa ainekset ikimuistoiseen kokemukseen

Gorki Golf on tunnettu hyvästä kunnostaan ja upeista puitteistaan

Golfia Venäjällä? Lähtökohtaisesti lause kuulostaa kaukaa haetulta, mutta sen toteuttaminen on nykyään helpompaa kuin koskaan. Gorki Golf suomalaisille helpoin kohde toteuttaa golfreissu Venäjälle. Kentän on suunnitellut suomalainen Lassi-Pekka Tilander ja Resort tarjoaa puitteet viihtyisään minilomaan.

Gorki Golf Club on kohtalaisen tuore Lassi-Pekka Tilanderin huippukenttä. Tilanderin tyylille uskollisesti kenttä istuu kauniisti luonnonmaisemaan ja pitää sisällään sisämaan links-kentän suuntauksia. Tilander on suunnitellut 18-reikäisen kentän kaikille pelaajille sopivaksi – taitotasosta riippumatta. 

Pietariin pääsee nykyään entistä helpommin. Erityisesti St. Peter Linen tarjoama laivayhteys on noussut suureen suosioon. Yön yli tapahtuva laivamatka on kokemuksena hiljaisempi ja rauhallisempi kuin Ruotsin tai Viron risteilyt, mutta tunnelmallinen tapa aloittaa loma itänaapuriin. Laivamatkailijan ei myöskään tarvitse hommata erikseen viisumia – maissa saa olla korkeintaan 72 tuntia. 

Veneellä näkee nopeasti Pietarin kauneuden

Veneellä näkee nopeasti Pietarin kauneuden

Jonna Vaarmala

Venäjän toiseksi suurin kaupunki Pietari on kaunis kohde. Joen varrella sijaitsevat nähtävyydet on helppo katsastaa veneajelun kyydistä. Vajaassa tunnissa näkee paljon, mutta rantautumisen kautta pääsee kokemaan Pietarin mystiikkaa. 

Faberge-munat kuuluvat venäläiseen kulttuuriin. Tutustuminen Pietarin vuonna 2014 avattuun Faberge-museoon kannattaa sisällyttää matkabudjettiin. Oppaan kertomat tarinat munien historiasta saavat jopa munista vähemmän kiinnostuneen kuuntelemaan tarkalla korvalla. Myös tuliaisostokset on helppo tehdä museovierailun yhteydessä. 

Pietarin museot ovat tunnettuja maailmanlaajuisesti

Pietarin museot ovat tunnettuja maailmanlaajuisesti

Jonna Vaarmala

Gorki sijaitsee puolitoista tuntia keskustasta

Vaikka Gorki Golfista puhutaan pietarilaisena golfkenttänä, ei se varsinaisesti sijaitse kaupungin ytimessä. Gorki Golfiin on noin puolentoista tunnin ajomatka Pietarista. Alue kentän ympärillä on täysin hiljainen – karusti sanottuna kenttä sijaitsee keskellä ei mitään. 

Se ei kuitenkaan häiritse, jos loman päätarkoituksena on golf. Gorkissa kannattaa golfata koko rahan edestä. Kentällä on yleensä kohtalaisen hyvin tilaa, joten kahden kierroksen pelaaminen päivässä on jopa kohtalaisen helppoa. 

Tilander on suunnitellut kentän tavoilleen uskollisesti nopeasti pelattavaksi. Siirtymät ovat todella lyhyitä ja kenttä sijaitsee tasaisella maastolla. Luonnetta kenttään tuo jylhän näköiset ruohodyynit, jotka erottavat väyliä toisistaan.

Gorkin ysiväylä todistaa kentän upean kunnon - taustalla klubitalo ja hotelli

Gorkin ysiväylä todistaa kentän upean kunnon – taustalla klubitalo ja hotelli

Jonna Vaarmala

Bunkkerointi on takuuvarmaa linkshenkeä nostattavaa mallia. Ne vaikeuttavat peliä, mutta toimivat myös kauniina maisemointina ja tähtäyskohteina. 

Kentän kunnosta jäi erittäin positiivinen kuva. Viimeisen päälle hoidetulla kentällä pelaaminen oli kevyttä ja mukavaa. Viheriöt olivat virheettömät, mutta eivät liian nopeat. Suurille viheriöille on saatu myös suuria muotoja. Tämänkään takia viheriöitä ei voida ajaa liian nopeiksi. 

Majoituspalvelut kasvoivat uuden hotellin myötä

Gorkin klubitalosta vain kymmenien metrien päässä sijaitsee resortin tuore hotelli. 26 standard -huonetta, neljä perhehuonetta ja neljä sviittiä takaavat, että jokaiselle löytyy jotain. Modernisti sisustettu uudenkarhea majoitus on viihtyisä ja ennenkaikkea toimiva golfarille sijantinsa takia. 

Klubitalo ja hotelli on eroitettu toisistaan. Hotellissa on oma vastaanotto ja tilaisuuksia varten pystytetty kattoterassi. Majoituspalveluiden lisäksi hotellista löytyy myös konferenssitila yrityksiä ja tilaisuuksia varten. 

Venäläinen keittiö yllätti positiivisesti

Venäläinen keittiö yllätti positiivisesti

Jonna Vaarmala

Ravintolapalvelut keskittyvät klubitalolle. Maittava keittiö sisältää vivahduksen skottilaista ruokakulttuuria yhdistettynä eurooppalaiseen suuntaukseen. Ekoystävällinen ravintola valitsee raaka-aineensa tarkkaan laadukkaimmilta mahdollisita tavarantoimittajilta. 

Negatiivisena puolena Gorkissa voidaan pitää alueen muuta tarjontaa. Syrjässä sijaitsevan resortin ulkopuolelta ei löydy juuri nähtävää tai tekemistä. Gorkiin kannattaa varata täydellinen keskittyminen golfiin ja rentoutumiseen. Kylille lähteminen ei tule juuri kysymykseen. Matka Pietariin on loppujen lopuksi helpoin suorittaa joko meno- tai paluumatkan yhteydessä. 

Gorki Golf tarjoaa laadukkaita paketteja suomalaisille matkustajille. Katso tarkemmat tiedot peli- ja majoituspaketeista Gorkin sivuilta tai varaa oma matkasi suoraan Golfreseptin palvelunumerosta! 

Lisätiedot: 

Gorki Golf

Golfresepti

 

 

Etsi luettavaa