Hyppää sisältöön

Golfliitto palkkasi kenttäasiantuntijaksi golfalan todellisen moniottelijan

Jari Koivusalo aloittaa Golfliiton kenttäasiantuntijana maaliskuussa.

Golfliitto tiedotti tänään, että se on palkannut riveihinsä kaksi uutta henkilöä. Jari Koivusalo aloittaa kenttäasiantuntijana ja Kimmo Rantamäki myynti- ja markkinointiasiantuntijana.

Golfliitto on palkannut Jari Koivusalon kenttäasiantuntijaksi. Koivusalo vastaa jatkossa golfkenttien rakentamiseen, ylläpitoon, turvallisuuteen ja ympäristöasioihin liittyvistä asiantuntijapalveluista.

Koivusalo tunnetaan golfalalla monipuolisena osaajana, sillä hän on toiminut valmennuspäällikkönä, kenttäsuunnittelijana, golftuomarina ja golfkentän toimitusjohtajana. Hän on myös istunut golfalan luottamustehtävissä, kuten Golfliiton liittovaltuuston jäsenenä.

Koulutukseltaan hän on liikuntatieteiden maisteri. Sen lisäksi hän on opiskellut kenttämestariksi ja suorittanut golfkenttäarkkitehtitutkinnon Skotlannissa.

Koivusalo muuttaa Helsinkiin Kainuusta jossa hän työskenteli 23 vuoden ajan Katinkulta Golfin toimitusjohtajana. Katinkultaan hän siirtyi aikoinaan Golfliiton valmennuspäällikön tehtävästä, jota hän hoiti 90-luvulla viiden vuoden ajan.

”Vuonna 1995 lähdin Golfliitosta tänne (Katinkultaan) täysin eri osa-alueelta. Olin silloin ollut ensimmäinen täyspäiväinen golfin valmennuspäällikkö, ja rakensimme silloin valmentajakoulutusta, kilpailujärjestelmää ja maajoukkuetoimintaa. Se viisi vuotta oli hieno rupeama. Nyt olen tässä postissa ensimmäinen. Kokemusta on enemmän, mutta silti minulla on samanlainen into lähteä tekemään asioita”, Koivusalo kertoi GoGolfille.

Kenttäkonsultteja kaivattiin takaisin

Golfliitolla oli aiemmin kenttäkonsultteja, jotka toimivat kenttämestarien apuna kentänhoitoon liittyvissä asioissa, mutta se lopetti säästösyistä se lopetti palvelun tarjoamisen muutama vuosi sitten. Kun Koivusalo kuuli, että liitto aikoo palkata uudestaan kenttäosaajan, hän oli tyytyväinen.

”Silloin ei ollut mielessä ollut hakea, mutta kun luin myöhemmin työpaikkailmoituksen, se näytti minun paikaltani ja sopi siihen, mitä olen aiemmin tehnyt”, Koivusalo sanoo.

Nyt tehtäväkuva on aiempaa laajempi, sillä se käsittää muitakin kuin kentänhoitoon liittyviä osa-alueita.

”Ennen kaikkea se sytytti, että pääsen viemään laajasti koko Suomen golfia eteenpäin. Se on aina kiehtonut mua”, Koivusalo perustelee.

Koivusalolla on nyt edessä muutto Helsinkiin. Hän asuu nykyään vaimonsa kanssa Kainuussa järvenrannalla, omakotitalossa ja kaupungin keskustassa.

Alkuun omakotitalo jää perheelle ”kesämökiksi”, mutta jossain vaiheessa siitä on tarkoitus todennäköisesti luopua. Helsingistä on tarkoitus löytää aluksi vuokra-asunto ja sen jälkeen joko rivitalo- tai kerrostaloasunto omistusasunnoksi.

”Ei se aina nurmikkoa leikatessa ole tuntunut unelmatalolta. Olen usein niissä tilanteissa miettinyt, että tämänkin ajan käyttäisi mieluummin golfia pelaten”, Koivusalo naurahtaa.

”Lähtemistä helpottaa se, että lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa”, hän sanoo.

Rantamäki aloittaa myynti- ja markkinointihommissa

Koivusalon lisäksi liitossa aloittaa toinen, uusi henkilö, kun Kimmo Rantamäki ottaa vastaan myynti- ja markkinointiasiantuntijan tehtävät.

Nelikymppinen Rantamäki on aiemmin työskennellyt markkinointiviestinnän suunnittelijana, Club Operan isäntänä ja projektipäällikkönä Savonlinnan oopperajuhlilla. Lisäksi hän on toiminut Suomen Kansallisoopperan ja -baletin markkinointiviestinnän suunnittelijana. Kokemusta on karttunut myös copywriterina mainostoimistoissa 7 vuoden ajalta.

Rantamäki aloittaa uudessa työssään 26.2.

Etsi luettavaa