Hyppää sisältöön

Golfliitto julkaisi kilpailuohjeensa: Tulosta pidetään digitaalisesti

Golfliitto kehottaa pitämään turvavälejä

Suomen Golfliitto aloittaa kilpailutoiminnan kesäkuussa. Tänään se julkaisi pitkän listan ohjeita poikkeusajan kilpailuihin.

Suomen Golfliitto aloittaa kilpailutoiminnan kesäkuusta alkaen. Sitä ennen kilpailutoiminta oli tauolla koronaviruksen takia.

Golfsääntöjen, paikallissääntöjen ja kilpailumääräysten lisäksi pelaajien pitää tänä kesänä noudattaa tarkasti myös Golfliiton koronaohjeistuksia. Näin pyritään välttämään viruksen leviäminen golfkilpailujen yhteydessä.

Golfliitto julkaisi tarkat ohjeistukset tänään. Ohjeissa riittää paljon sisäistettävää. Osa ohjeista on toki tuttuja jo Golfliiton aiemmista koronasuosituksista.

Turvavälien pito tärkeää kaikissa tilanteissa

Viimeistään tässä vaiheessa pitäisi esimerkiksi olla selvää, että pelaajat eivät kättele toisiaan, pitävät huolta käsihygieniasta ja jättävät pelaamisen väliin, mikäli kokee ennen kilpailua hengitystieinfektio-oireita.

Liitto myös edellyttää, että mikäli pelaajan lähipiirissä on esiintynyt oireita, hänen pitää perua osallistumisensa kisaan.

Myös kahden metrin turvavälin noudattamisen suhteen pitää olla tarkkana paitsi kierroksen aikana myös ennen ja jälkeen pelin. Kilpailukierrokselle pelaajat lähetetään kolmen hengen ryhmissä kymmenen minuutin lähtövälein.

”Mahdollisessa tuomarointitilanteessa pidetään turvaväli tuomarin ja pelaajan välillä”, ohjeissa muistutetaan.

Korkeintaan tuntia ennen kilpailupaikalle

Pelaajat eivät myöskään saa tulla kilpailupaikalle liian aikaisin. Liitto suosittelee, että kilpailupaikalle tullaan korkeintaan tuntia ennen omaa lähtöaikaa. Tällä halutaan välttää sitä, että klubilla ja harjoittelualueilla olisi yhtä aikaa suuria ihmismassoja.

Kilpailumateriaalien jakamista ei suositella paperisina.

”Vältetään jaettavaa materiaalia – kilpailumääräykset ja paikallissäännöt julkaistaan sähköisesti kilpailun muiden tietojen yhteydessä tai lähettää osallistujille sähköpostitse”, Golfliitto ohjeistaa.

”Lipunpaikat voidaan julkaista sähköisesti tai pelaaja voi ottaa kuvan lähtöpaikalla olevasta infosta.”

Tulokset merkitään digitaalisesti

Uutta on myös se, että tulokset merkitään ylös digitaalisessa muodossa, jos se on suinkin mahdollista. Liitto käyttää kisoissaan Golfbox-järjestelmää, johon kirjautumiseen liittyvät ohjeet lähetetään pelaajille sähköpostiin.

”Kierroksen jälkeen tulospalvelualueella tulokset luetaan ääneen ja pelaaja vahvistaa oman tuloksensa suullisesti. Omien tulosten vahvistamista varten pelaajia suositellaan kirjaamaan omat tuloksensa esim. klubilta otettuun tuloskorttiin”, liitto ohjeistaa.

”Mikäli digitaalinen tulospalvelu ei onnistu kenelläkään ryhmän pelaajista, voi pelaajat täyttää omaa korttiaan ja tulokset luetaan ääneen kierroksen jälkeen, jolloin merkitsijä ja pelaaja vahvistavat tulosten oikeellisuuden.”

Poikkeuksen digitaaliseen tuloksenpitoon muodostaa Future Tourin Easy-sarjat, joissa tulokset kirjataan omaan tuloskorttiin ja tarkistetaan kierroksen jälkeen.

Poikkeusaikana kilpailuissa ei järjestetä palkintojenjakotilaisuutta, vaan tulokset julkaistaan golf.fissä ja palkinnot toimitetaan pelaajille jälkikäteen esim. seuraavassa osakilpailussa tai postitse.

Liiton kilpailuohjeet korona-aikana

Etsi luettavaa