Hyppää sisältöön

Golfliiton puheenjohtajaksi pyrkii yllätysnimi

Hanna Hartikainen tuli puheenjohtajakisaan nykyhallituksen ulkopuolelta.

Suomi-golfin kannalta eletään nyt mielenkiintoisia aikoja, sillä näihin aikoihin pohditaan kiivaasti uusia nimiä Golfliiton johtoon. Puheenjohtajuutta lähtee tavoittelemaan ainakin kaksi henkilöä, josta toinen on todellinen musta hevonen.

Liittovaltuuston syyskokouksessa vaihtuu liiton puheenjohtaja, sillä nykyinen puheenjohtaja Timo Laitinen jättää paikan kahden vuoden jälkeen marraskuussa

GoGolfin tietojen mukaan nykyinen hallitus puskee puheenjohtajaksi nykyistä varapuheenjohtajaa Toni Laaksoa. Laaksoa perustellaan muun muassa sillä, että varapuheenjohtajana hän toisi liiton toimintaan jatkuvuutta ja että puheenjohtajavaihdos näyttäisi ”hallitulta”, kun Suomi-golfin uutta strategiaa viedään käytäntöön.

Laakso toimii kotiseuransa Aura Golfin puheenjohtajana. Siviilissä hän työskentelee asianajajana yhden miehen lakiasiaintoimistossaan Turussa.

Hartikainen mustana hevosena mukaan

Nykyisen varapuheenjohtajan nouseminen nuijan varteen tuskin toisi liiton toimintaan suurta muutosta. Siksi muutosta liiton toimintaan ajavat tahot haluaisivat tuoda puheenjohtajan sisäpiirin ulkopuolelta.

Mustana hevosena puheenjohtajakisaan lähtee Hanna Hartikainen, 45. Hartikaista esittää puheenjohtajaksi Helsingin Golfklubi, jonka jäsen hän on. Hartikaisen nimi tosin pompsahteli esille eri suunnilta mahdollisena puheenjohtajaehdokkaana.

Hartikainen tulee järjestömaailman ulkopuolelta. Siviilityössään Hartikainen toimii OP Ryhmän vakuutusyhtiön OP Vakuutuksen henkilöstöasiakkaista vastaavana johtajana. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri. OP on Golfliiton yhteistyökumppani, joten tätä kautta Hartikainen tuntee liiton toimintatavat jo entuudestaan.

”Olen tehnyt pitkän työuran OP Ryhmässä hyvin erilaisissa liiketoiminnan tehtävissä. Kokemusta on tullut sen verran, että olen miettinyt, mihin yhteiseen hyvään osaamistani ja aikaani voisin käyttää”, Hartikainen perustelee päätöstään lähteä ehdolle puheenjohtajaksi.

Puheenjohtajakisaan lähtemistä häneltä kysyi Talin puheenjohtaja Lauri Gulin. Niin Hartikainen kuin nykyinen puheenjohtaja Timo Laitinen ovat Helsingin Golfklubin jäseniä. 

”Arjen tekemisessäni keskiössä työelämässä on ihmisten, projektien ja hankkeiden johtaminen murroksessa olevalla finanssitoimialalla. Muutoksen johtaminen ja uuden luonti on minulle arkipäivää. Tätä näkemykseni mukaan tarvitaan myös Golfliitossa. Siksi olen lähtenyt mukaan puheenjohtajakisaan”, Hartikainen sanoo.

Sillanrakentaja eri toimijoiden välillä?

Hartikainen näkee ensimmäiseksi tehtäväkseen liiton uuden strategian käyttöönoton. Sen ytimessä on Suomi-golfin eri toimijoiden, kuten Golfliiton, Suomen Golfkenttien yhdistyksen sekä PGA:n yhteensaattaminen.

Hartikainen sanoo olevansa tietoinen siitä, miten neuvottelut ovat edenneet tähän asti. Hänen mukaansa siltojen rakentamista tarvitaan, jotta Suomi-golfin eri toimijat saataisiin sitoutumaan oikeasti yhteisiin tavoitteisiin.

”Erilaisia kaikuja on kuulunut eri organisaatioista. En ole lähdössä soitellen sotaan. Jos minut valitaan, koen tärkeäksi jalkautua käyttöönottamaan strategiaa ja rakentaa perustan kuntoon eri toimijoiden välille”, hän sanoo diplomaattisesti.

Hurahti golfiin viisi vuotta sitten

Tärkeäksi hän kokee myös liiton talouden tervehdyttämisen ja eri toimijoiden roolien kirkastamisen liiton sisällä. Muutosta lienee siis luvassa.

”En ole sellaisessa positiossa, että näkisin tarkkoja faktalukuja, mutta käsitykseni mukaan viimeisistä tilikausista muutama on ollut miinusmerkkinen”, hän muistuttaa. 

”Kun talous ja muut perusasiat ovat kunnossa, voidaan alkaa miettiä esimerkiksi kenttien toimintaedellytysten parantamista, kilpagolfin, junioritoiminnan kehittämistä ja jäsenmäärän kasvattamista.”

Hartikainen on pelannut golfia viitisen vuotta ja hurahtanut lajiin täysin. Hänen tasoituksensa on 18,6. Tällä kaudella Hartikainen on pelannut 40-50 kierrosta, viime kaudella kierroksia kertyi peräti 80.

Puheenjohtaja valitaan marraskuun lopussa

Golfliiton puheenjohtaja valitaan marraskuun lopussa pidettävässä liittovaltuuston syyskokouksessa. GoGolfin tietoon ei ole tullut muita puheenjohtajaehdokkaita kuin Toni Laakso ja Hanna Hartikainen, mutta tilanne saattaa vielä muuttua, kun eri alueet pitävät kokouksiaan lähiaikoina.

Puheenjohtajan lisäksi kokouksessa valitaan kolmen erovuoroisen hallituksen jäsenen tilalle uusia  Erovuoroisista Jyrki Nykänen Hill Side Golfista on ilmoittanut olevansa käytettävissä kahden vuoden jatkokaudelle. Sen sijaan pohjoista edustava Hannu Ylinenpää Arctic Golfista on ilmoittanut jättävänsä hallituksessa viiden vuoden jälkeen.

Erovuorossa on myös hallituksen entinen puheenjohtaja Antti Peltoniemi. Peltoniemi viestitti GoGolfille, että hän odottaa Pohjanmaan aluekokousta, ennen kuin kertoo omasta jatkostaan.

Etsi luettavaa