Hyppää sisältöön

Golfliiton päävalmentajaksi ruotsalainen järjestöjyrä

Tässä on Fredrik Jennelid

Fredrik Jendelid Suomen Golfliiton uusi päävalmentaja. Jendelid on toiminut aiemmin urallaan läheisessä yhteistyössä edeltäjänsä Staffan Johanssonin kanssa.

Suomen Golfliitto on valinnut uudeksi päävalmentajaksi ruotsalaisen Fredrik Jendelidin. Suomeen hän saapuu Itävallan golfliitosta, jossa hän on toiminut päävalmentajana vuodesta 2011 lähtien.

Jendelid, 52, on melkoinen järjestöjyrä, sillä hän on työskennellyt viimeiset 24 vuotta lajiliitoissa. Itävallan liiton palveluksessa hän toimi 12 vuotta ja sitä ennen yhtä pitkään Ruotsin golfliitossa, jolloin hän työskenteli myös Suomen golfliiton väistyvän valmentajan Staffan Johansonin kanssa.

”Staffan Johansson on tehnyt erittäin hyvää työtä ja minun on hyvä jatkaa siitä. Haluan luoda hyvän suhteen seuravalmentajiin ja tiivistää yhteistyötä Golfliiton ja seuravalmentajien välillä. Tavoitteenani on kehittää Suomeen sopiva kokonaisvaltainen valmennusjärjestelmä, joka toimii ilman minua ja minun jälkeeni”, Jendelid sanoo Golfliiton tiedotteessa.

GoGolfin tietojen mukaan Jendelid oli ainoa valinnan loppusuoralla ollut ulkomaalainen päävalmentaja. Suomalaisia ehdokkaita olivat tiettävästi ainakin Timo Rauhala, Petteri Nykky ja Timo Karvinen.

”Valinta ei ollut itsestäänselvyys. Meillä oli muutamia erittäin vahvoja kandidaatteja mukana loppumetreille asti. Isosta ja laadukkaasta hakijajoukosta Jendelid nousi pinnalle kompetenssinsa, kokemuksensa ja tieto-taitonsa ansiosta”, Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi sanoo.

Menestys mitataan mitaleilla

Uuden päävalmentajan pestiin kuuluu jatkossa myös seuravalmentajien kouluttamista, sillä Golfliiton tiedotteen mukaan seuroissa tehtävää valmennustyötä halutaan terävöittää ja valmennustietämystä entisestään parantaa. ”Juuri seuravalmennuksen kehittämisestä Jendelidillä on vahvat näytöt niin Ruotsista kuin Itävallastakin”, tiedotteessa todetaan.

”Pienet asiat tekevät ison eron ja ratkaisevat. Ne meidän pitää selvittää ja kehittää itseämme niissä. Minulla on idea siitä, miten se tehdään”, Jendelid toteaa. 

Toiminnanjohtaja Peltoniemen mukaan valmentajan menestys työssään mitataan mitaleilla. ”Seuravalmennusjärjestelmän kehittämisen lisäksi uudelta valmentajalta odotetaan toimenpiteitä huippugolfin saralla”, Peltoniemi sanoo.

Tilannekuva vielä epäselvä?

Staffan Johanssonin alaisuudessa Suomen miesten ja naisten maajoukkueiden taso laski loppuvuosina roimasti. Esimerkiksi miesten maajoukkue putosi kesän joukkue-EM-kisoissa 2. divisioonaan. Siitä huolimatta Jendelid näkee amatöörigolfin tilanteen hyvänä. Samoin hän nostaa tiedotteessa esille suomalaisten menestymisen Challenge Tourilla, vaikka menestys on ollut Kalle Samooja lukuunottamatta melko vaatimatonta.

”Näen tilanteen Suomessa hyvänä. Amatööritasolla se on ollut jopa erinomainen, mutta ammattilaisten puolella ei vielä niinkään. Nordic Leaguessa ja Challenge Tourilla on menestyviä pelaajia, mutta Euroopan kiertueilla menestyjiä on miesten ja naisten puolella vain pari. Nyt meidän on aika ottaa seuraava askel eteenpäin myös ammattilaispuolella”, Jendelid sanoo tiedotteessa.

Jendelid on suorittanut Ruotsin ylimmän tason valmentajatutkinnon. Lisäksi hän on opiskellut urheilupsykologiaa ja viestintää. Hän on myös toiminut Ruotsin PGA:n kouluttajana. Hän aloittaa kaksivuotisen pestinsä tammikuun 20. päivä.

 

Etsi luettavaa