Hyppää sisältöön

Golfliitolle neljäs tappiollinen vuosi putkeen

Antti Peltoniemi ja Timo Laitinen eli Golfliitonen hallituksen entinen ja nykyinen puheenjohtaja.

Suomen Golfliitto teki viime vuonna vajaan 50 000 euron tappion. Tappiota kertyi noin 130 000 euroa edellisvuotta vähemmän. Tappiollinen tulos oli neljäs perättäinen, mutta liiton kassa pursuaa silti rahaa.

Golfliiton hallituksen puheenjohtaja Timo Laitinen ei ole tappiollisesta tuloksesta huolissaan, vaikka niitä onkin kertynyt jo neljä tilikautta putkeen. Laitinen löysi miinusmerkkisille tuloksille kolme pääsyytä: Challenge Tour -kilpailun järjestäminen, Golflehteä tuottaneen Susamuru Oy:n konkurssi ja Verkkotietopalvelun osittainen epäonnistuminen.

Verkkotietopalveluun liitto investoi vuosina 2011-13 yli puoli miljoonaa euroa. Challenge Tourin kisalla se teki 320 000 euroa tappiota. Susamurun konkurssi aiheutti liitolle noin 150 000 euron luottotappiot.

”Jos nämä kolme tekijää siivoaa aikasarjasta pois, niin liiton taloudenpito on ollut vakaata”, Laitinen sanoi liiton tiedotteessa.

Laitinen myös muistutti, että liiton jäsenmaksut eivät ole nousseet sitten vuoden 2012. 

”Jäsenmaksun ostovoima on siis inflaation verran heikentynyt, mutta liitto on siitä huolimatta pystynyt suoriutumaan tehtävistään”, Laitinen laskeskeli.

Laitisen mukaan Golfliiton talous on hyvällä tolalla, varsinkin jos sitä vertaa muihin lajiliittoihin. Hänen mukaansa liitto ei ole viime vuosina tuhlannut rahaa turhuuksiin tai lisännyt henkilöstökulujaan. Viime vuonna Golfliiton henkilöstökulut olivat 1,38 miljoonaa euroa, kun vuonna 2014 henkilöstökulut jäivät 1,26 miljoonaa.

”Liiton talous on vakaassa tilassa, mutta kehittämistoimenpiteitä on totta kai tarvittu ja tarvitaan edelleen, ja niitä liiton hallitus on jatkuvasti tehnyt.”

Golfliitolla on ollut varaa tehdä tappiollista tulosta, koska sen kassa pursuaa edelleen rahaa. Liitolla on taseessaan omaa pääomaa yli miljoona euroa ja likvidejä varojakin lähes miljoona euroa.

Golfliiton liittovaltuusto hyväksyi tilinpäätöksen lauantaina Helsingissä pidetyssä kokouksessa.

Etsi luettavaa