Hyppää sisältöön

Golflehden kenttärankingin ykkönen on Linna Golf – Top 10:ssä yksi on joukosta poissa

Linna Golf on manner-Euroopan 76:nneksi paras golfkenttä.

Suomen Golflehden kenttäranking julkaistiin tiistaina. Ranking tehtiin äänestyksenä, jossa valta oli pelaajilla.

Linna Golf nousi Suomen parhaaksi golfkentäksi, kun Golflehti laittoi suomalaisia golfkenttiä järjestykseen.

Edellisessä rankingissa Linna Golf sijoittui kolmanneksi, joten se syrjäytti viimeksi kärjessä olleen Etelä-Saimaan Golfin, joka sijoittui nyt toiseksi. Tahko Golfin Old Course oli ranking-kolmonen. Viimeksi sen edelle mahtui myös Ålands Golfklubbin Slottsbanan, jota on tämä kausi remontoitu uuteen uskoon.

Golflehden lukijoita eniten miellyttää Linna Golf, jota eräs kuvaili seuraavasti: ”Hienoin ja paraskuntoisin kenttä, missä olen koskaan pelannut, kaikki aivan viimeisen päälle klubitalosta ja harjoittelupaikoista lähtien”.

Vastaukset perustuivat edelliskerran tapaan pelaajien arvioihin. Listalla on monia yllätyksiä suuntaan ja toiseen. Yllättävin kenttä, joka puuttuu kärkikymmeniköstä on Kytäjän South East, joka piti pitkään Suomen ykköskentän paikkaa. Nyt se oli vasta 15:s.

Lehdessä perusteltiin putoamista kärkikamppailusta sillä, että kenttä on ollut viime vuosina heikossa kunnossa.

”Kunnon osalta Kytäjällä ollaan kaukana alkuvuosien tasosta”, Golflehti kirjoittaa.

Kytäjän toinen kenttä North West oli listalla vieläkäkin alempana, sijalla 26. Kumpikaan kentistä ei yllä hinta-laatusuhteeltaan sadan parhaan joukkoon lehden lukijoiden mielestä.

Pohjois-Suomessa sijaitsevat kentät pärjäsivät rankingissa hyvin. Oulussa sijaitseva Virpiniemi oli kuudesta, Paltamo seitsemäs ja Levi Golf kolmastoista. Viiden joukkoon kiilasivat myös Nordcenterin molemmat kentät, jotka valtasivat paikat neljä ja viisi. 

Tässä Golflehden lukijoiden rankingin top 10:

 1. Linna Golf
 2. Etelä-Saimaan Golf
 3. Tahko Golf
 4. Nordcenter Fream
 5. Nordcenter Benz
 6. Virpiniemen Golf
 7. Paltamo Golf
 8. Lakeside Pirunpelto
 9. Pickala Forest
 10. Nokia River Golf Rock

Lehti listasi yhteensä sata parasta kenttää. Yllätys oli se, että Helsingin Golfklubi eli Tali ei mahtunut sadan parhaan joukkoon, vaikka se oli läpi kesän erinomaisessa kunnossa.

Kenttärankingin tutkimus toteutettiin Golflehden toimituksen ja tutkimuslaitos IRO Reseachin yhteistyönä syyskuussa. Tutkimuskutsu lähetettiin golfseurojen jäsenrekisterin mukaisesti yhteensä 95 486 jäsenelle sähköpostiin. Vastauksia 6 323. 

Tutkimus toteutetettiin nettikyselynä, jossa vastaajien tuli arvioida viimeisen kahden vuoden aikana pelattuja kenttiä kahdeksan arviokriteerin kautta  sekä vapaakenttävastauksen kautta. Omien jäsenten vastauksia ei huomioitu. 

Poimintoja: Joroisten Kartano Golf (11.), Levi Golf (13.), Aura Golf (25.), Hirsala (30.), Puula Golf (34.), Master Golf (40.), Vierumäki Cooke (42.), Kurk Golf Hill (60.), Kurk Lake+Valley (55.) ja Alastaro Golf (99.). 

Tärkeimmät arviointikriteerit:

 • Kunto ja viimeistely 41% 
 • Design, reititys + pelattavuus: 34 % 
 • Hinta–laatu-suhde: 10 %

Koko ranking

Etsi luettavaa