Hyppää sisältöön

Golfiin tulossa yhtenäinen tasoitusjärjestelmä vuonna 2020

Golfarit voivat jatkossa vertailla tasoituksiaan globaalisti

Golfissa käytetään tällä hetkellä kuutta eri tasoitusjärjestelmää. Suomessa käytössä on European Golf Assosiationin ”EGA-tasoitus”. Parin vuoden päästä tasoitusjärjestelmä tulee olemaan täysin nykyisestä poikkeava.

Golfliitto tiedotti tänään valtavasta uudistuksesta golfareiden tasoitusjärjestelmään. Lajin kattojärjestöt päättivät yhtenäistää golfmaailman tasoituskäytännön vuodesta 2020 lähtien. Nykyisin tasoitus muodostuu melko lähelle parhaiden kierrosten tuloksia – tulevaisuudessa se tulee muodostumaan viimeisen 20 jätetyn kierroksen tuloksista.

Tuleva malli on lähimpänä USA:ssa käytettävää tasoitusjärjestelmää. Aikaa 20 tasoituskortin jättämiselle tulee olemaan 24 kuukautta. Näistä tasoitukseen lasketaan kahdeksan parasta kierrosta ja tasoitus on niiden keskiarvo.

Käyttöönotto on sovittu, mutta yksityiskohdat tulevat tarkentumaan vielä seuraavan parin vuoden aikana. Hyvänä asiana voidaan pitää, että uusi järjestelmä tulee huomioimaan paremmin sen hetkistä pelitasoa.

Seuraavat kaudet kannattaa jättää paljon kortteja sisään

Golfliiton Mika Wikström kehottaakin seuraavien vuosien aikana jättämään kortteja nykyistä hanakammin.

”Jotta pelaaja saisi mahdollisimman oikean ja nykyhetkeä kuvaavan tasoituksen, kun uusi järjestelmä otetaan käyttöön 2020, olisi hänen hyvä jättää kortteja aktiivisesti. Mahdollisimman paljon siis kortteja sisään”, Wikström kommentoi liiton julkaisemassa uutisessa.

”Korttien jättämisessä oli monen syytä aktivoitua muutenkin. Tällä hetkellä ainoastaan 48% suomalaisisten golfareiden tasoituksista on aktiivisia, eli he ovat jättäneet vähintään kolme korttia kuluvan kauden aikana. Jatkossa kortteja on joka tapauksessa jätettävä paljon enemmän.”

Pistebogi tulee jäämään nimenä pois. Se kuitenkin jatkaa eloaan käytännössä samalla tavalla. Korttin merkataan jatkossa tasoituskierroksella maksimissaan alin lyöntimäärä joka ei tuota pisteitä. Eli jos par-4 väylällä tulos 6 toisi yhden pisteen, seitsemän merkitään tulokseksi, vaikka lyöntejä olisi tapahtunut yhdeksän. Lyöntipelikilpailuissa asia ei luonnollisestikaan ole näin.

 

 

Etsi luettavaa