Hyppää sisältöön

Golfia vuorokauden ympäri junnugolfin hyväksi

Viimeisen 24 tunnin aikana on suomalaisilla golfkentillä ollut käynnissä tempaus jolla kerätään rahaa junnugolfille.

24 h junnugolfille -tempaus sai alkunsa kolme vuotta sitten Lakeside Golfissa kun Kimmo Sirainen ja Tero Kokkonen keksivät pelata vuorokauden putkeen golfia, keräten eri tahoilta lahjoituksia tehdyistä birdieistä ja pareista. Kahden miehen tempaus on kasvanut kolmessa vuodessa jo liikkeeksi, jossa on mukana lähelle 50 seuraa. Rahaakin on kerätty ennen tätä vuotta reilusti yli 200 000 euroa. Golfliitto on ollut suuressa roolissa koordinoimassa ja kasvattamassa tempausta ja odotuksissä oli tälle vuodelle jopa 150 000 euron kokonaispotti paikallisten junnutoimintojen hyväksi.

Pelaajat aloittivat urakkansa maanantai-iltana klo 18:00 ja ehtivät pelata noin 5-8 kierrosta golfia 24 tunnin aikana.

Hankkeen tavoite on paitsi kerätä rahaa myös murtaa lajiin liittyviä ennakkoluuloja ja kohottaa seurojen sisäistä henkeä. Siinä tapahtuma tuntuu onnistuneen hyvin, sillä ainakin sosiaalisessa mediassa on kovasti kuhistu ja kannustettu näitä rohkeita ja reippaita miehiä ja naisia, jotka lähtivät tätä 24 tunnin urakkaa suorittamaan.

Virvik Golfissa ei väsymys painanut

Virvik Golfissa tempaukseen osallistuivat Virvikin hallituksessa vaikuttava Peter Öhman, seuran kapteeni Robert Lindström, Tom Nyman sekä Rasmus Svahn. 

Nelikko lähti pareittain liikkeelle maanantaina kello 18.00.

”Sää oli liikkeelle lähdettäessä suhteellisen epämiellyttävä. Puolitoista rundia vedettiin vesisateessa, mutta yön aikana onneksi kirkastui.”, kertoo Öhman. ”Keskellä yötä oli pakko pitää pieni breikki, sen verran pimeää kentällä tuli, mutta tauon jälkeen pääsimme painamaan kyllä upeassa säässä!”

Tempaukseen saatiin mukaan ihmisiä laaja-alaisesti. Osa oli mukana rahapanoksella, osa puolestaan tuli kentälle kannustamaan ja toimimaan caddiena urakkanelikolle.

”Ilahduttavan positiivisesti ihmiset lähtivät mukaan! Lahjoittajia löytyi paljon myös omasta jäsenistöstä ja saimme alustavan arvion mukaan kasaan sellaisen 5000 euroa. Vielä ei ole ehditty tehdä tarkistuslaskentaa”, naurahtaa Öhman.

Öhmanin mukaan väsymys tuntui yllättävän vähän kierroksen aikana. Peli kulki hyvin ja etenkin kapteeni Lindströmin suoritusta Öhman suorastaan ylistää.

”Robert aloitti golfin vain viitisen vuotta sitten mutta vetää kuin vanha tekijä. Seitsemän täyttä kierrosta, 3 tuntia per rundi ja yhteensä 69 par -tulosta tai parempaa on suorastaan uskomaton suoritus. Käytännössä kaikki kierrostulokset olivat 80-84 lyönnin välillä.”

”Väsymys ei juuri tuntunut, sen verran mielellämme me kaikki golfia pelaamme, mutta kun pääsi kotiin, saunaan ja makuulle niin voin kertoa ettei tarvinnut unta kovin kauaa odotella. Sellainen 12 tuntia tuli nukuttua.”, naurahtaa Öhman.

Lopullinen kokonaisrahapotti tälle vuodelle jää vielä nähtäväksi ja laskettavaksi, mutta näyttää siltä että voittajina tästä tempauksesta lähtee suomalaiset junnut, joiden välineisiin, ohjaukseen ja muuhun toimintaan rahat viime kädessä ohjataan. Toivon mukaan seurat pääsivät ainakin lähelle tuota golfliiton asettamaa 150 000 euron kokonaistavoitetta.

 

Artikkelin pääkuva: Tom Nyman

Päivitetty 12:48: Rasmus Svahn oli neljäs pelaaja, joka osallistui tempaukseen.

Etsi luettavaa