Hyppää sisältöön

Golfia televisiossa: Suomalaismies jälleen major-kahinoissa – jatkuuko Nuutisen hyvä menestys LPGA:lla

Kalle Samooja pelaa tällä viikolla uransa toisessa major-kilpailussa. KUVA: GETTY IMAGES

Tällä viikolla pelataan suomalaisittain kolme erittäin mielenkiintoista kilpailua.

Tällä viikolla saadaan jälleen jännittää kotisohvilla sitä, kun suomalainen mies pelaa major-turnauksessa. Kyseinen peluri on tietenkin Kalle Samooja, joka osallistuu Bostonin lähellä sijaitsevalla Country Clubilla käytävään US Openiin.

Samoojalle kyseessä on uran toinen major. Hän osallistui vuosi sitten toukokuussa PGA Championshipiin, jossa putosi cutista.

Suomalainen ansaitsi paikan US Openissa DP World Tourin karsinnan kautta. Voitto European Masters -turnauksessa Saksassa tuotti turkulaiselle riittävän määrän pisteitä.

Kisaan ylimääräistä jännitettä tuo viime viikonvaihteessa käynnistynyt LIV Golf -kiertue, johon osallistui kymmenkunta nyt US Openissa mukana olevaa pelaaja, kuten Dustin Johnson, Louis Oosthuizen, Phil Mickelson ja Talor Gooch. Lisäksi Bryson DeChambeau on siirtymässä saudikiertueelle.

Tämänhetkiset LIV-kiertueen pelaajat eivät kuitenkaan kuulu suurimpien suosikkien joukkoon.

Sen sijaan voittajasuosikkejat ovat Rory McIlroy, Justin Thomas, Jon Rahm, Scottie Scheffler, Xander Schauffele ja Patrick Cantlay. US Openissa pärjäävät tunnetusti erinomaiset pallonlyöjät, sillä kenttä viritetään todella vaikeaksi.

Kilpailua voi seurata suorana Elisa Viihde Viaplaystä ja V Sport Golf -kanavalta.

Lähetysajat
ViikonpäiväKellonaika
Torstai18.00–03.00
Perjantai18.00–03.00
Lauantai19.00–04.00
Sunnuntai18.00–03.00

Saudikisa Ladies European Tourilla

Ladies European Tourilla pelataan tällä viikolla Aramco Team Series -kilpailu Lontoossa, Centurion Golf Clubilla eli samalla kentällä, jolla viime viikolla käytiin kohutun LIV Golfin avauskilpailu.

Aramco, jonka virallinen nimi kuuluu Saudi Arabian Oil Company, on maailman suurin öljy- ja energia-alan yhtiö. Kyseinen yhtiö on tuonut myös Ladies Euroopean Tourin palkintopotit uudella tasolle emännöimissään kilpailussa. Lontoon-kilpailussa potissa on miljoona dollaria, josta puolet jaetaan joukkuekisassa ja puolet henkilökohtaisessa kisassa.

Suomesta mukana ovat Tiia Koivisto, Ursula Wikström, Krista Bakker, Noora Komulainen, Emily Penttilä ja Emilia Tukiainen.

Kolmipäiväisen kisan näyttää suorana Ruutu+.

Lähetysajat
ViikonpäiväKellonaika
Torstai16.00–
Perjantai15.00–
Lauantai14.00–

Jatkaako Sanna Nuutinen hyviä otteitaan LPGA:lla

Kun Matilda Castren on kisatauolla Suomessa, Sanna Nuutinen on tällä viikolla ainoa suomalainen LPGA:n Meijer LPGA Classic -kisassa.

Vielä viime viikolla hän pelasi Ruotsissa DP World Tourin ja Ladies European Tourin yhteiskilpailussa, tosin heikolla menestyksellä. Nuutinen putosi cutista selvin numeroin.

Nuutinen on tällä kaudella menestynyt kuitenkin suhteellisesti huomattavasti paremmin LPGA:lla kuin LET:llä, jonka rankingissa hän oli viime kaudella upeasti neljäs. Hän on kiertueen rankingissa hienosti 88:ntena, vaikka hän on päässyt karsinnasta saamallaan pelioikeudella mukaan vain neljään osakilpailuun.

Toukokuussa hän sijoittui LPGA:lla 12:nneksi, mikä on upea saavutus suomalaistulokkaalta.

Meijer LPGA Classicissa on hyvin vahva fieldi ennen viikon kuluttua pelattavaa PGA Championshipiä. Mukana ovat muun muassa Nelly Korda, Lydia Ko, Patty Tavatanakit, Inbee Park, Nasa Hataoka, Lexi Thompson ja Minjee Lee.

Kilpailun näyttävät suorana Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf -kanava.

Lähetysajat
ViikonpäiväKellonaika
Torstai22.00–02.00
Perjantai22.00–02.00
Lauantai22.00–02.00
Sunnuntai22.00–02.00Etsi luettavaa