Hyppää sisältöön

Golfia televisiossa: Sami Välimäen Afrikan-turnee jatkuu Mauritiuksella – näin voit katsoa Woodsien tähdittämän PNC Championshipin

Sami Välimäki pelaa tällä viikolla Mauritiuksella ja John Daly puolustaa John-poikansa kanssa voittoa Floridassa. KUVAT: GETTY IMAGES

Tältä näyttää golfin tv-viikko juuri ennen kuin loputkin kiertueet jäävät joulutauolle.

Välimäki kuumassa ryhmässä Mauritiuksella

DP World Tourin rankingissa kuudentena oleva Sami Välimäki jatkaa kilpailumatkaansa Afrikassa neljättä viikkoa putkeen. Nyt ollaan siirrytty Etelä-Afrikasta Mauritiukselle, joka on pinta-alaltaan hieman Ahvenanmaata suurempi saari Intian valtameressä.

Kyseessä on viimeinen kilpailu ennen kiertueen joulutaukoa. Kuukauden tauko päättyy tammikuun puolivälin jälkeen Abu Dhabissa, jossa pelataan Rolex Seriesin kilpailu.

Välimäki starttaa torstaina kilpailuun klo 10.10 Suomen aikaa kuumassa ryhmässä. Tämä tarkoittaa todennäköisesti ruutuaikaa suomalaiselle, mikäli peli kulkee vähääkään. Lähetys alkaa 20 minuuttia sen jälkeen, kun Välimäen ryhmä on startannut kymppitiiltä.

Välimäki, joka sijoittui toiseksi kauden ensimmäisessä kilpailussa, on läpäissyt toistaiseksi cutin sadan prosentin todennäköisyydellä. Voisi kuvitella, että tällä viikolla ei pelkkä cutin tekeminen suomalaista tyydytä, vaan hän haluaa lähteä joululomille hyvä sijoitus taskussaan.

Välimäki pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Oliver Bekkerin ja Richard Sternen kanssa. Kolmikko saa peräänsä muun muassa Louis de Jagerin, Thomas Detryn ja Thomas Bjørnin.

Miljoonan dollarin kilpailu on kiertueen pienimmästä päästä.

Kilpailun lähetysajat Elisa Viihde Viaplayllä ja V Sport Golf -kanavalla

ViikonpäiväKellonaika
Torstai10.30–16.00
Perjantai10.30–16.00
Lauantai10.00–15.00
Sunnuntai10.00–15.30

Woodsien mukanaolo sähköistää kahden sukupolven kisan

Joulukuun mielenkiintoisin kilpailu on monen mielestä PNC Championship. Kyseessä on kahden sukupolven scramble-kisa, jossa joukkueen toisen jäsenen on oltava major-voittaja.

Kilpailun kiinnostuksen on viime vuosina nostanut uudelle tasolle se, että mukana on jo kolmatta kertaa perättäin Tiger ja Charlie Woods.

Kaksikko sijoittui ensimmäisenä vuotena seitsemänneksi ja viime vuonna jo toiseksi. Tänä vuonna tavoitteena Woodseilla ei varmasti voi olla mikään muu kuin voitto.

Viime vuonna voittoa juhlivat John Daly ja John Daly Jr. Kahden vuoden takainen kärkipari oli Justin Thomas ja hänen isänsä Mike Thomas. Kummatkin parit ovat mukana myös tänä vuonna Floridassa käytävässä kisassa.

Mukana ovat tänä vuonna myös Nelly Korda isäntä Petr Kordan kanssa sekä Annika Sörenstam ja hänen poikansa Will McGeen kanssa. Will on kilpailun nuorin osanottaja. Hän oli kesäkuussa 11-vuotias tehdessään hole-in-onen Pinehurstin viidennellä reiällä.

Kilpailun lähetysajat DISCOVERY+:lla ja EUROSPORT 2:lla

ViikonpäiväKellonaika
Lauantai20.00–0.00 (vain Discovery+)
Sunnuntai18.30–23.30 (Discovery+ ja Eurosport 2)

Etsi luettavaa